Ο Καρογιάν απορρίπτει τα περί κωλυσιεργίας του ΔΗΚΟ

«Η Διακήρυξη θα είναι έτοιμη αρχές Μαίου».-

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν απέρριψε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κωλυσιεργία του κόμματός του σε ότι αφορά τις διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο για τις προεδρικές εκλογές, στέλλοντας μήνυμα ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει τη «γνήσια προσπάθεια» και τονίζοντας ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί τις προθέσεις του».
Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχασα τη μεζούρα».

«Πριν τη συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου πάλι υπήρχαν δημοσιεύματα που έλεγαν ότι το ΔΗΚΟ θα τορπιλίσει αυτή τη διαδικασία, αντίθετα το ΔΗΚΟ πρότεινε συγκεκριμένα ζητήματα σε ότι αφορά την επεξεργασία του προγράμματος και σε ζητήματα παράλληλης συζήτησης των κριτηρίων για την επιλογή του ενδεχόμενου υποψηφίου», είπε.

Ανέφερε ότι μετά την πολύ καλή και δημιουργική συνάντηση και τις διάφορες ανακοινώσεις, «κόπασαν οι διάφορες σκοπιμότητες και τα διάφορα υποβολιμαία και άρχισαν ξανά να θέτουν ότι το ΔΗΚΟ κωλυσιεργεί».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ διερωτήθηκε σε τί κωλυσιεργεί το κόμμα του , παραπέμποντας στις αποφάσεις που λήφθηκαν και τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία τέθηκαν, όπως είπε, με δική του εισήγηση.

Ανέφερε ότι το κάθε κόμμα ανέλαβε να ορίσει τους δικούς του εκπροσώπους για συζήτηση του προγράμματος και ότι το ΔΗΚΟ κάνει ήδη τη δική του προπαρασκευή. Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε η διακήρυξη να είναι έτοιμη τις πρώτες ημέρες του Μαϊου.

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι σε ότι αφορά τις πολιτικές, ο ενδιάμεσος χώρος είχε πει ότι γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια και ζύμωση γιατί κρίνει ότι μπορεί να είναι ο συνθετικός και εξισορροπητικός χώρος του ευρύτερου πολιτικού συστήματος και με προτάσεις και όραμα μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καλύτερες μέρες.

«Αυτό ίσως να ενόχλησε κάποιους, δικαίωμά τους, εμείς είπαμε ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις, για ευρύτερες εθνικές συνεννοήσεις, που είναι και το ζητούμενο γιατί αυτό ακούω από τα χείλη όλων των ηγετών των πολιτικών κομμάτων», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ διερωτήθηκε προς τί η προσπάθεια να διοχετεύονται συγκεκριμένα δημοσιεύματα και γιατί στοχοποιείται το κόμμα.

Σημείωσε ότι «είτε το θέλουν είτε όχι το ΔΗΚΟ μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, θα προσπαθήσουμε να είμαστε ο καταλύτης εκείνος των εξελίξεων, έτσι που να υπάρξουν πραγματικά ευρύτερες δυνατές συνεννοήσεις στη βάση κοινών προγραμματικών συγκλίσεων, με στόχο την εξυπηρέτηση του συλλογικού καλού».
Είπε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και οι προκλήσεις μεγάλες και ''όποιος νομίζει ότι οι ώμοι του ενός είναι αρκετοί για να αντέξουν τη διαχείριση όλων αυτών των προβλημάτων, να βγει και να το πει''.

«Αλλά βέβαια πρέπει να είναι συνεπείς σε αυτά που έλεγαν τόσο καιρό, ότι δηλαδή χρειάζονται ευρύτατες δυνατές συγκλίσεις και συνεννοήσεις και εμείς του ενδιάμεσου χώρου συνειδητοποιώντας τις ανάγκες των καιρών, μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία με καθαρές προθέσεις και συγκεκριμένους στόχους», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Συνέχισε λέγοντας ότι και ο κ. Ομήρου αλλά και όλοι έχουν ευχηθεί να υπάρξουν οι δυνατότητες για ευρύτερες δυνατές συνεννοήσεις, διερωτώμενος αν υπάρχει πολίτης στην Κυπριακή Δημοκρατία που θέλει να υπάρχει το «χτίσιμο τεχνητών τειχών και η μόνιμη αντιπαράθεση και οι αντεγκλήσεις τη στιγμή που τα προβλήματα είναι εκεί».
Διερωτήθηκε προς τί λέγεται ότι το ΔΗΚΟ θέλει να ροκανίζει το χρόνο και να προβάλλει προσκόμματα και να στοχεύει σε άλλα πράγματα.

«Λυπάμαι αλλά το Δημοκρατικό Κόμμα έχει πλήρη συνείδηση των δυσκολιών και των δυσχερειών του τόπου και τόλμησε εδώ και ενάμιση χρόνιο να προβάλει συγκεκριμένες εισηγήσεις και αν κάποιοι θέλουν να τις απορρίψουν και να τις σκοτώσουν είναι δικαίωμά τους, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν τις προθέσεις του κόμματος», σημείωσε ο κ. Καρογιάν.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν πρέπει να αμφισβητείται ο γνώμονας των κινήσεων του ΔΗΚΟ, λέγοντας ότι «αν θέλουν κάποιοι μπορώ να τους στείλω τις τοποθετήσεις και τις αποφάσεις του κόμματος εδώ και ενάμιση χρόνο για ευρύτερες δυνατές συνεννοήσεις και άρα λοιπόν ας πάψουν να κρύβονται κάποιοι».

Κάλεσε επίσης όσους έχουν την τόλμη, όπως είπε, να βγουν υπεύθυνα και να απορρίψουν τις πρωτοβουλίες και τις σκέψεις μας, ''όχι όμως να κτυπούν με αυτό τον τρόπο''.
Είπε ότι το ΔΗΚΟ εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών , αλλά έχει επιβεβαιωθεί σε πολλά πράγματα και αν αυτό τους ενοχλεί, ''έπρεπε να άκουγαν και τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα''.

«Εμείς θα συνεχίσουμε αυτή τη γνήσια προσπάθειά μας ως ενδιάμεσος χώρος, έχοντας ανοικτές τις πόρτες για όποιους θέλουν πραγματικά να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός ευρύτατου πόλου στη βάση καθαρών προγραμματικών συγκλίσεων, με στόχο τη διαμόρφωση οράματος για τα επόμενα πέντε χρόνια που θα είναι κρίσιμα και καθοριστικά και αυτή ήταν και θα συνεχίσει να είναι η προσπάθειά μας, έντιμα, ειλικρινά και υπεύθυνα» , κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"