Εμμένει σε πρόσκληση πενταμερούς ο Ερογλου

Για να συζητηθούν τα κεφάλαια στα οποία δεν υπήρξε συμφωνία».-

Με την απόφαση που θα λάβει για το Κυπριακό ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, πρέπει να δείξει σε όλο τον κόσμο τη σημασία της δήλωσής του περί ''end game'' (τελικού σταδίου στις διαπραγματεύσεις), ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, υποστηρίζοντας ότι ο Μπαν Γκι Μουν είχε χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη έκφραση, γνωρίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί μια πολυμερής διάσκεψη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου είπε ότι «ο Γενικός Γραμματέας με έναν αμερόληπτο τρόπο, στη διαδικασία που κινήθηκε με βάση την υπόθεση ότι οι Ε/κ θα πουν όχι, πρέπει να πάρει μιαν απόφαση προς την κατεύθυνση της επίτευξης μιας συμφωνίας στην Κύπρο. Αφήνοντας, συνέχισε, σε μια μεριά την υπόθεση ότι οι Ε/κ μπορεί να πουν όχι, πρέπει να εκτιμηθεί σε μια σύσκεψη με τη συμμετοχή και των εγγυητριών χωρών, πόσο ωφέλιμη είναι η συνέχιση των εργασιών για μια ''κυπριακή λύση».

Απαντώντας σε ερώτηση Τ/κ δημοσιογράφου για αρνητικά μηνύματα της ε/κ πλευράς σε μιαν πολυμερή σύσκεψη, ο κ. Ερογλου είπε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναζητείται μια ''κυπριακή λύση'', αλλά λόγω της αδιαλλαξίας της ε/κ πλευράς δεν μπόρεσε να εξευρεθεί.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι σε μια πενταμερή σύσκεψη, όπου θα συμμετέχουν οι δύο πλευρές στην Κύπρο και οι εγγυήτριες χώρες, θα συζητηθούν τα κεφάλαια στα οποία δεν υπήρξε συμφωνία και μια απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θα ''ξεκολλήσει'' τα πράγματα και θα γίνει αποδεκτή.

Η δήλωση του Προέδρου Χριστόφια, συνέχισε, πως η 1η Ιουλίου είναι απλά μια ημερομηνία, αποσκοπεί στο να κάνει την τ/κ πλευρά να ξεχάσει ότι εκείνες τις ημέρες θα φουντώσει η προπαγάνδα για τις προεδρικές εκλογές και το ότι η Κύπρος θα είναι Προεδρεύουσα της ΕΕ.

Δεν θα προκύψει τίποτε εάν οι διαπραγματεύσεις συνεχιστούν μετά την 1η Ιουλίου, πρόσθεσε ο κ. Ερογλου, λέγοντας πως αυτό το είπε τόσο στην ε/κ πλευρά, όσο και στα Ηνωμένα Εθνη, σημειώνοντας πως στην τελευταία του επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ περιέλαβε την πρόταση για πενταμερή διάσκεψη.

Αυτό, είπε, προσπαθούν να το εμποδίσουν οι Ε/κ, για αυτό άρχισαν δηλώσεις χωρίς να δουν την έκθεση Ντάουνερ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"