Κρατήστε τους απασχολημένους μαζί με τα υπόλοιπα ζώα

Ζούμε όλοι μας σε μια  τρελαμένη εποχή.

Πριν μερικά χρόνια είχε δημοσιευτεί ένα εγχειρίδιο μαζικού ελέγχου του μυαλού και ονομάζεται " Silent weapons for a quiet war". Το βασικό θέμα αυτού του εγχειριδίου ήταν το πώς να ελέγχεις το μυαλό του πληθυσμού.  Το βασικότερο στοιχείο που γράφει είναι " Κρατήστε τους απασχολημένους μαζί με τα υπόλοιπα ζώα".


Η φράση " Κρατήστε τους απασχολημένους μαζί με τα υπόλοιπα ζώα", εννοεί να μας κρατούν συνεχώς σε συνθήκες αγώνα και άγχους, και εμείς μεταφέρουμε αυτό το άγχος στις νεότερες γενιές, Π.χ:  Οι γονείς προσπαθούν να βγάλουν παιδιά γαλουχημένα από το σύστημα με μικρά πράγματα που τα παρουσιάζουμε τεράστια, Πρέπει να περάσεις τις εξετάσεις, ο γιος μου/ η κόρη μου έκανε αυτό και αυτό και κάνουμε παρουσίαση των παιδιών μας σαν να είναι αυτοκίνητα με περισσότερα EXTRA.

Και όλα αυτά για να νιώθουμε ψεύτικη ευχαρίστηση εμείς. Αυτή η γονική αναζήτηση επιτυχίας και δόξας για τα παιδιά φέρνει συνεχώς στα παιδιά πίεση. Μία προσωπική εμπειρία που είχα, όταν ο καθηγητής μου ζήτησε να συλλαβίσω και να αναφέρω την σημασία της λέξης χαρούμενος είχε σταματήσει  το μυαλό μου. Πόσο συχνά αναφέρουμε αυτή την μικρή λέξη? Όντως γνωρίζουμε την πραγματική σημασία αυτής της λέξης?

Πόσοι λίγοι άνθρωποι νιώθουν αγχωμένοι? πόσοι λίγοι είναι άρρωστοι? πόσοι λίγοι είναι άστεγοι? πόσοι λίγοι είναι τρομοκρατημένοι από το μέλλον?

Μετατρέπουμε τον πλανήτη σίγα σιγά σε τρελοκομείο. Διαθέτουμε την ευφυιά ως ενός σημείου, παρόλο που μέσο της σοφίας έχουμε τεχνολογική ανάπτυξη και έχουμε δημιουργήσει εκπληκτική τεχνολογία. Η τεχνολογία βοήθησε σε καλά αλλά περισσότερο σε κακά την ανθρωπότητα, βομβαρδίζει πόλεις γεμάτες πολίτες. Π.χ ΓΑΖΑ.

Των 20ο αιώνα οι άνθρωποι σκότωσαν πάνω από 100 εκατομμύρια άλλων ανθρώπων, σε πολέμους και διαμάχες. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Εμείς δεν αντιδρούμε γιατί είμαστε υπνωτισμένοι, γιατί τα δάνεια, η δουλεία, οι υποχρεώσεις κ.ο.κ μας κάνει να μην νοιαζόμαστε τη γίνεται έξω από την πόρτα μας. Δεν θέλουμε να δούμε τι συμβαίνει άλλα μας ενδιαφέρουν τα τηλεπαιχνίδια που βλέποντας αυτά χάνουμε τις ώρες μας.

Ζούμε στην εποχή του πλεονάζοντος φαγητού και παρατηρούμε ότι από τις χώρες που γίνονται παραγωγή αυτά τα φαγητά οι άνθρωποι λιμοκτονούν, δεν έχουν ούτε καν τα βασικά και τρώνε απο τα σκουπίδια.

Επιτρέψαμε να υπάρχει αυτός ο κόσμος, αλλά δεν μας ενδιαφέρει. Έχουμε δάνεια. πολλά προβλήματα, όπως επίσης έχει ποδοσφαιρικό αγώνα. Και εγώ αγαπώ τα αθλήματα αλλά όταν μπαίνουμε σε μία ομάδα όπου αυτή είναι το επίκεντρο της πραγματικότητας μας γύρω μας περνάνε πράγματα και δεν τα βλέπουμε, αλλά αυτά μας καταστρέφουν.

Η ζωή μας πλέον είναι ασήμαντη, γιατί να μην ασχοληθούμε με την ζωή των άλλων. Τι θα φορέσει σήμερα αυτός ο τραγουδιστής, έκανε παιδί, μα τσακώθηκε ο ηθοποιός με την γυναίκα του? Κοιτάξετε αυτούς δεν πάνε στις υπεραγορές είναι πλούσιοι και διαφορετικοί από μας.

Έχουμε γύρω μας παγκόσμια ένα σύστημα που λέγετε ΧΡΗΜΑ. Είμαστε τόσο αποξενωμένοι από το κόσμο που δεν αναρωτιόμαστε καν τι είναι το χρήμα. Το χρήμα είναι το DNA μας που επιβουλεύεται η κοινωνία περισσότερο από κάθε άλλο.

Τα Μ.Μ.Ε προσπαθούν να μας πουν τα νέα με το θεμέλιο όλων των ειδήσεων να είναι ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ γιατί έρχεται το κακό τέρας είτε αυτό ονομάζεται οικονομία ή πολιτική ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να φοβόμαστε αυτό που επινόησαν κάποιοι άνθρωποι για μας γιατί εμείς έχουμε υποχρεώσεις, δάνεια, δουλεία, δεν έχουμε χρόνο.

Και ξαναέρχομαι στο εγχειρίδιο που ανάφερα στην αρχή. ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΓΧΟΥΣ και αυτό έχει να κάνει με τις περιπτώσεις που περνάμε σήμερα, να δίνουμε αγώνα για όλα και να μείνουμε επικεντρωμένοι μόνο σε αυτά και να μην βλέπουμε την συνολική εικόνα γύρω μας.

Στέλιος Παναγιώτου





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"