Σήμερα το βράδυ τελικά η συνάντηση Μπαν - Ντάουνερ

Συνεδρία του Άτυπου Συμβουλίου Αρχηγών συγκάλεσε για τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Χριστόφιας .- Ο Ερογλου δήλωσε ότι ο Ντάουνερ του όρισε συνάντηση για τις 27 Απριλίου.-

Αναβλήθηκε για σήμερα το βράδυ η προγραμματισμένη για χθες συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν με τον Eιδικό του Σύμβουλο Αλεξάντερ Ντάουνερ, για ανασκόπηση των εξελίξεων στο κυπριακό.

Οι εξελίξεις, όπως θα διαμορφωθούν και στη σημερινή σύσκεψη της Νέας Υόρκης, θα απασχολήσουν συνεδρία του Άτυπου Συμβουλίου Αρχηγών, που ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει συγκαλέσει για τις 9.30 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.
Οι λόγοι της μετάθεσηςς της συνάντησης Μπαν Ντάουνερ δεν έγιναν γνωστοί. Λόγω της αλλαγής, μετατέθηκαν για τη Δευτέρα οι συναντήσεις που έχει προγραμματίσει να έχει ο  κ. Ντάουνερ με εκπροσώπους των ενδιαφερομένων πλευρών στη Νέα Υόρκη.

Χθες ο Ντάουνερ και ο Βοηθός Γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Λυν Πάσκοε, είχαν συνάντηση που κράτησε μια ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν σκέψεις εν όψει της σημερινής σύσκεψης με τον Μπαν Κι Μουν.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, ο Ντάουνερ του όρισε συνάντηση για τις 27 Απριλίου. 
Ο Τ/κ ηγέτης σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT και αναφερόμενος στην επικείμενη επίδοση της έκθεσης Ντάουνερ στον ΓΓ του ΟΗΕ, είπε ότι ο κ. Ντάουνερ του ζήτησε ήδη ραντεβού για συνάντηση στις 27 Απριλίου.

''Υποθέτω ότι θα συναντηθεί και με τον Χριστόφια και θα διαβουλευθεί μαζί μας για την έκθεση που θα στείλει στο ΣΑ''.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει αλλαγή της ονομασίας του ψευδοκράτους, ο κ. Ερογλου είπε ότι οι ίδιοι δεν έχουν πρόβλημα με το ''ΤΔΒΚ''. Σημείωσε δε ότι η ονομασία ''τ/κ κράτος'' υπήρχε στο σχέδιο Ανάν και χρησιμοποιείται στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης. Το σχέδιο Ανάν ανήκει στο παρελθόν, είπε, και δεν θέλησε να προβεί σε άλλα σχόλια.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ότι χωρίς να δει την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ δεν θα ήταν σωστό να πει ποιο θα είναι το δεύτερο βήμα. ''Η πραγματικότητα είναι ότι η ε/κ πλευρά είναι υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών''. Επανέλαβε τη θέση του ότι δεν υπάρχει νόημα στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μετά την 1η Ιουλίου που η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ, λέγοντας ότι αυτό το έχει πει και στον Μπαν Γκι μουν. 

''Οσο θα διαρκούν οι διεργασίες για τις Προεδρικές εκλογές είναι όνειρο να περιμένει κανείς ευελιξία στο Κυπριακό από τον Χριστόφια ή από άλλον πολιτικό ηγέτη. Γι' αυτό, κατ' εμάς και κατά τον ΓΓ δεν είναι πιθανό ένα αποτέλεσμα. Γι' αυτό και δεν είμαστε υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών.''

Στην Τουρκία Ερογλου - Κιουτσιούκ

Στην Τουρκία μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ.

Αρχικά θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα παραστεί στα εγκαίνια του παραρτήματος του ''πανεπιστημίου'' Κερύνειας και στη συνέχεια στην Προύσα όπου θα συμμετάσχει στην πρώτη τουριστική συνάντηση Τούρκων-Αράβων.

Στο μεταξύ ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου βρίσκεται στην πόλη Ούρφα της Τουρκίας, όπου θα δώσει διάλεξη στο πανεπιστήμιο της πόλης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"