Η Ελλάδα στην τελική ευθεία για εκλογές στις 6 Μαίου

Θυροκολλήθηκε το διάταγμα για διάλυση της Βουλής – Δηλώσεις και σχόλια Κομμάτων.

Νωρίς το βράδυ της Μ. Τετάρτης και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, Θυροκολλήθηκε στην Ελληνική Βουλή, το προεδρικό διάταγμα για την διάλυσή της και την προκήρυξη εκλογών για την 6η Μαΐου.

Νωρίτερα, χωρίς δηλώσεις  πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ζήτησε την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 6 Μαΐου.

Διάγγελμα Παπαδήμου
 «Αναλάβαμε ένα δύσκολο έργο», ανέφερε σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε στις 9 το βράδυ, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, 
«Προωθήσαμε πολιτικές για την ανάπτυξη της οικονομίας», ανέφερε ο κ. Παπαδήμος σε έναν «μίνι» απολογισμό της πεντάμηνης θητείας του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Δεν υπάρχει ανώδυνη έξοδος από την κρίση», πρόσθεσε και ανέφερε ότι μέχρι πρότινος η Ελλάδα «ζούσε σε συνθήκες επίπλαστης ευημερίας».

Προειδοποίησε ότι «από τις επιλογές που θα κάνουμε θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας την επόμενη 10ετία».

Ο κ. Παπαδήμος αναφέροντας την 6η Μαΐου ως την ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, πρόσθεσε ότι και επίσημα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Δήλωση Αντώνη Σαμαρά 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «κάποιοι δεν ήθελαν τις εκλογές και σήμερα παίρνουν την απάντησή τους». 

Ο κ. Σαμαράς στη δήλωση του ανέφερε ότι «τώρα ανοίγει μια νέα σελίδα για τη χώρα», προσθέτοντας ότι «ο λαός, την τελευταία φορά, τον Οκτώβριο του 2009, ψήφισε, πιστεύοντας κούφιες υποσχέσεις" και "το πλήρωσε ακριβά και σήμερα είναι σοφότερος».

Οπως είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, «η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ σε περίοδο ειρήνης, και εξακολουθεί να δοκιμάζεται, αλλά τουλάχιστον έχει κερδίσει χρόνο και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει με τις εκλογές για το μέλλον του".

"Κάποιοι θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι όλα όσα έγιναν είναι για το καλό σας. Μην τους πιστέψετε. Είχαμε προβλήματα, αλλά βρεθήκαμε εδώ που βρεθήκαμε από τα απίστευτα λάθη, τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ταυτίστηκε απόλυτα ο κ. Βενιζέλος, από την αρχή ως το τέλος», είπε.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους ψηφοφόρους να μην πιστέψουν αυτούς που θα προσπαθήσουν να τους πείσουν ότι «όλα πια είναι μάταια", και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Οπως είπε, η Ελλάδα «χρειάζεται λαό που πιστεύει στον εαυτό του και κυβέρνηση που βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον, που μπορεί να πάρει αποφάσεις και μπορεί να διαπραγματευθεί στο εξωτερικό».

Κλείνοντας, ο κ. Σαμαράς είπε ότι όλα πλέον είναι στο χέρι του ελληνικού λαού και μόνο, και κάλεσε τον λαό να αναλογιστεί τη δύναμη του.

Σχόλια άλλων κομμάτων 

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωση της για τις εκλογές, απηύθυνε «προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν, και τους καλούμε στις εκλογές του Μαΐου να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα, ένα άλμα εις ύψος, με τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού σε όλη τη χώρα». 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «προχωράμε προς τις εκλογές με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην κρίση του κυρίαρχου λαού, και είμαστε έτοιμοι με πρόγραμμα και θέσεις", και πρόσθεσε: "Απευθυνόμαστε στους πολίτες και τους ζητάμε να δώσουν δύναμη στη Δημοκρατική Αριστερά. Για να είναι η Ελλάδα ζωντανή, με την κοινωνία όρθια. Μέσα στην Ευρώπη. Για να απαγκιστρωθεί η χώρα σταδιακά από το μνημόνιο και τα απαράδεκτα μέτρα του». 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Κεφαλονιά, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τις εκλογές, σημείωσε ότι «επιτέλους, μετά από δύο χρόνια πρωτοφανούς δυσαρμονίας της λαϊκής βούλησης με τις ασκούμενες πολιτικές, προκηρύσσονται εκλογές», προσθέτοντας ότι «οι εκλογές προκηρύσσονται μετά από την πίεση και την απαίτηση του λαού μας να μιλήσει, να εκφραστεί, να επιλέξει". 

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι «μετά από δυόμιση χρόνια καταστροφικής πορείας για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες, έφτασε επιτέλους η ώρα να μιλήσει ο λαός, και σήμερα οι Ελληνες γνωρίζουν ότι φταίει το κράτος και όχι οι πολίτες, και ότι είναι ώρα να το αλλάξουμε», προσθέτοντας ότι, «ψηφίζοντας Δημοκρατική Συμμαχία, μπορούν να εμπιστευτούν τον τρίτο δρόμο, την τρίτη ευρωπαϊκή δύναμη, η οποία θα είναι καταλύτης στις μετεκλογικές εξελίξεις». 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με δήλωση της Ιωάννας Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, προτείνουν στους πολίτες μια ειρηνική «επιχείρηση σκούπα» για τους υπεύθυνους της κρίσης και τις πολιτικές τους. Οπως είπε η κ. Κοντούλη, «οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανένα και είναι η ώρα να επικεντρωθεί επιτέλους η συζήτηση στις εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη ημέρα", προσθέτοντας ότι, "απέναντι στα γνωστά διλήμματα και την κινδυνολογία, οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουμε προτάσεις διεξόδου, καλούμε τους πολίτες να σκεφτούν καθαρά και να δώσουν μαζί μας τη μάχη για ισχυρή πράσινη παρουσία στην επόμενη Βουλή».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"