Δεν θα πειραχτεί ο 13ος μισθός δηλώνει η Κυβέρνηση

Τέρμα στα σενάρια περικοπής.  – Το υποσχέθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας στις Συντεχνίες.-  

Τέρμα στα σενάρια αποκοπής του 13ου μισθού, στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης πρόσθετων μέτρων για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της Κύπρου, έβαλε η Κυβέρνηση διά του Εκπροσώπου της Στέφανου Στεφάνου. 

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά και την κατηγορηματική διάψευση νωρίτερα χθες από τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή, ο κ. Στεφάνου είπε πως ''είμαι εξουσιοδοτημένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαβεβαιώσω ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αγγίξει το 13ο μισθό των εργαζομένων''. 

''Αυτή είναι η δέσμευση του Προέδρου έναντι των συνδικαλιστικών οργανώσεων και σε αυτή παραμένει συνεπής'', είπε.

''Κατά συνέπεια δεν τίθεται κανένα θέμα για αποκοπή του 13ου μισθού'', συνέχισε και επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στον κοινωνικό διάλογο για τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους.

Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε και στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη λήψη των πρόσθετων μέτρων λέγοντας ''πρώτα ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και μετά τα όποια μέτρα''. 

''Απ' αυτή την αρχή η Κυβέρνηση δεν αποκλίνει'', τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει προηγούμενες  δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ''ο κ. Σιαρλής είπε ότι από τη στιγμή που θα μπω σε ένα διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους δεν μπορώ να τοποθετηθώ επί του ζητήματος'', προσθέτοντας ότι το ΥΠΟΙΚ έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα. 

Ερωτηθείς αν η αποκοπή του 13ου μισθού θα είναι ένα από τα θέματα του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, ο κ. Στεφάνου απάντησε ''όχι δεν θα είναι''. 

Κληθείς να αναφερθεί στην τοποθέτηση του κ. Σιαρλή για το θέμα εξοικονόμησης 200 εκ. ευρώ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ''ο Υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει ότι θα γίνει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για πιθανά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, με στόχο να διατηρήσουμε την όλη πορεία της οικονομίας και το έλλειμμα που υπάρχει στα πλαίσια στα οποία έχουμε δεσμευτεί, δηλαδή, του 2,5%''.

''Είναι μια απόκλιση από 130 μέχρι 200 εκ. ευρώ και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η Κυβέρνηση, πάντοτε στο πλαίσιο του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους'', είπε ο Εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση πότε θα ανακοινωθεί ο διορισμός νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Στεφάνου περιορίστηκε να αναφέρει ότι ''ο διορισμός του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι συνταγματικό δικαίωμα και εξουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όταν ο Πρόεδρος καταλήξει στις αποφάσεις του και όταν θεωρήσει ότι αυτές οι αποφάσεις πρέπει να ανακοινωθούν, τότε θα ανακοινωθούν''. 

Ερωτηθείς σχετικά με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για αγορά κυπριακών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη δευτερογενή αγορά, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ''γίνονται διάφορες προσπάθειες από μέρους της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου για ζητήματα που αφορούν, γενικότερα, την κυπριακή οικονομία και, ειδικότερα, για τα ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και όταν θα υπάρχουν ανακοινώσεις αυτή που έχουν την ευθύνη θα τις κάνουν''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"