Κυρώσεις του Ιράν προς αυτούς που του επέβαλαν κυρώσεις 11/04/2012


Το Ιράν ανέστειλε τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ισπανία, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά MME αλ Άλαμ και Press TV, τα οποία επικαλούνται πηγές τις οποίες δεν κατονομάζουν. «Οι πετρελαϊκές εξαγωγές προς την Ισπανία έχουν διακοπεί», αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άλαμ στον ιστότοπό του, λίγες ώρα αφού η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι σταματά τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε στις 24 Ιανουαρίου να επιβάλει σταδιακό εμπάργκο στις πετρελαϊκές εξαγωγές του Ιράν και κυρώσεις στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πυρηνικού του προγράμματος.
Αντιδρώντας η Τεχεράνη ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου σταμάτησε τις εξαγωγές πετρελαίου προς τη Γαλλία και τη Βρετανία, οι οποίες πάντως αγόραζαν μικρές ποσότητες.
Αντίθετα, η Ισπανία είναι μεγάλος εισαγωγέας ιρανικού πετρελαίου (160.000 βαρέλια την ημέρα), το οποίο αποτέλεσε το 12% των εισαγωγών της την περσινή χρονιά, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή Ενέργειας (AIE). Σύμφωνα με το αλ Άλαμ, η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει τις πετρελαϊκές εξαγωγές και προς τη Γερμανία και την Ιταλία, χώρα που επίσης εισάγει μεγάλες ποσότητες αργού από το Ιράν (180.000 βαρέλια την ημέρα).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"