Αναστασιάδης: «Απώλεια για τον τόπο η αποχώρηση Καζαμία»

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στα γραφεία του ΔΗΣΥ
Απώλεια για τον τόπο, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης την αποχώρηση του Κίκη Καζαμία από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών, προσθέτοντας ότι θα είναι βαρύ το έργο του διαδόχου του, Βάσου Σιαρλή.

Ο κ. Αναστασιάδης είχε χθες αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον κ. Καζαμία, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι δυσκολίες στην κυπριακή οικονομία παραμένουν, με τις προκλήσεις να συνεχίζονται για την επόμενη περίοδο και ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε συγκίνηση για τη συνάντηση με τον κ. Καζαμία ''γιατί πέραν από τη μακροχρόνια φιλία μας, η εμπειρία των τελευταίων μηνών με την ανάληψη της Υπουργίας Οικονομικών από τον Κίκη Καζαμία υπήρξε μια άλλη φωτεινή σελίδα και στις σχέσεις μας με την Κυβέρνηση και στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης''.

Είπε ότι ευχαρίστησε τον κ. Καζαμία ''για τα όσα μέσα από τις τολμηρές πρωτοβουλίες του τους τελευταίους μήνες έχει προσφέρει μέσα από τις τολμηρές αποφάσεις, τις οποίες όπως καλά γνωρίζετε στηρίξαμε γιατί πιστέψαμε ότι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση''.

''Ένα θέλω να πω, για μας αποτελεί απώλεια για τον τόπο η παραίτηση του Κίκη Καζαμία και αν είναι κάτι που θέλω να ευχηθώ είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών, που θα κριθεί βεβαίως από τα έργα του, να έχει ένα κατά νου ως πρότυπο αυτόν που αντικαθιστά και θα είναι πάρα πολύ βαρύ το έργο του'', πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Στις δικές του δηλώσεις, αφού ευχαρίστησε τον ''φίλο'' όπως χαρακτήρισε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο κ. Καζαμίας είπε ότι ο ίδιος κρίνει ότι ''αυτό που πρόσφερα ήταν το καθήκον μου προς τον τόπο''.
Πρόσθεσε ότι μετέφερε τις ευχαριστίες του και την ικανοποίησή του ''για τη συνεργασία που υπήρξε για τα θέματα, τουλάχιστον που αφορούσαν τις δραστηριότητες του ΥΠΟΙΚ, αλλά και για όλα εκείνα τα οποία από κοινού αποδεχθήκαμε ότι ήταν για το καλό του τόπου, προωθήσαμε ψηφίσαμε στο τέλος περίπου του περασμένου χρόνου''.

''Η χρονιά άλλαξε, αλλά οι δυσκολίες στην οικονομία παραμένουν. Οι προκλήσεις για το μέλλον και κυρίως μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου συνεχίζονται', τόνισε.
Ο απερχόμενος ΥΠΟΙΚ είπε ότι παρακάλεσε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ όπως ''επιδειχθεί το ίδιο πνεύμα συναντίληψης και με το διάδοχό μου στο Υπουργείο, έτσι που άσχετα του αν διάγουμε μια προεκλογική χρονιά να μην υποστούμε καμιά πλευρά την πρόκληση που να μας εξοστρακίσει από την πορεία έκφρασης του δημόσιου συμφέροντος''.

''Είμαι σίγουρος ότι επιδεικνύοντας όλες οι πλευρές την ίδια υπευθυνότητα, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα'', πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης του τραπεζικού συστήματος, ο κ. Καζαμίας είπε ότι είναι ''σίγουρος ότι με τη συναντίληψη που υπάρχει τον τελευταίο καιρό στην πορεία αυτού του θέματος, θα συνεχιστεί έτσι που να έχουμε ένα αίσιο τέλος''.

Ευχαριστώντας εκ νέου τον κ. Καζαμία, ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τον απερχόμενο ΥΠΟΙΚ ότι ''όπως το Δεκέμβρη που είχαμε εκλογές δεν υπολογίσαμε πολιτικό κόστος και σταθήκαμε στο πλευρό της Κυβέρνησης και στις προτάσεις σου, έτσι θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε, ανεξάρτητα αν έχουμε ή αν δεν έχουμε και πότε θα έχουμε προεδρικές εκλογές''.

''Το αίσθημα ευθύνης είναι πέραν και πάνω από τις όποιες σκοπιμότητες'', κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"