Η «φαρσοκωμωδία Πραξούλα» απασχολεί τα Κόμματα

Ζητούν εξηγήσεις  για τις «καταγγελίες» της.-

Τις αντιδράσεις κομμάτων προκάλεσαν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την απελθούσα Υπουργό Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου και τις κατηγορίες της προς άλλα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τα οποία σύμφωνα με την ίδια υπέσκαπταν το έργο της. 

ΔΗΣΥ: «έπρεπε να τα εγείρει όταν συνέβαιναν»
Τα όσα η κ. Αντωνιάδου δήλωσε χθες, αποχωρώντας από το Υπουργικό Συμβούλιο, εγείρουν σοβαρότατο ζήτημα, είναι εξωφρενικά και επιβεβαιώνουν πλήρως τις ανησυχίες της αντιπολίτευσης αλλά και την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους διαφάνεια στα ζητήματα της ενέργειας, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης.

«Ακούσαμε μεταξύ άλλων να γίνεται λόγος για παρεμβάσεις, για προσπάθεια κάποιων άλλων Υπουργών να αλλοιώσουν κυβερνητικές αποφάσεις, για προσπάθεια διαφοροποίησης συμφωνηθέντων σε σχέση με τη Noble και άλλα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Πρόσθεσε ότι όλα αυτά η κ. Αντωνιάδου θα έπρεπε να τα εγείρει έγκαιρα όταν συνέβαιναν και όχι εκ των υστέρων, όταν αποχώρησε από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι απαίτηση του ΔΗΣΥ και της κοινωνίας ολόκληρης και από την κ. Αντωνιάδου αλλά και από την Κυβέρνηση να δοθούν ξεκάθαρες εξηγήσεις και την ίδια ώρα να συζητηθούν τα θέματα της ενέργειας με τρόπο ολοκληρωμένο στο ανώτατο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Είπε παράλληλα ότι αποτελεί απόλυτο συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να προβαίνει σε ανασχηματισμό. Ο ΔΗΣΥ, ανέφερε, δεν μπαίνει καν στο ζήτημα αν πίσω από την αναδόμηση της κ. Αντωνιάδου βρίσκεται το γεγονός ότι δεν σεβάστηκε το πόρισμα για τον κ. Κασίνη, επειδή - όπως είπε - και πάλι κάποιος εδώ θα μπορούσε να αναδείξει το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν σεβάστηκε το πόρισμα για το Μαρί.

Το ΔΗΚΟ αναμένει ξεκάθαρες απαντήσεις 


Το Δημοκρατικό Κόμμα αναμένει ξεκάθαρες απαντήσεις από την τέως Υπουργό Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου αλλά και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για το θέμα της παραίτησης ή παύσης της κ. Αντωνιάδου.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, στα γραφεία του κόμματος, «όσα εκατέρωθεν έχουν λεχθεί εξ αφορμής της παραίτησης ή παύσης της μέχρι σήμερα Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Πραξούλας Αντωνιάδου, έχουν επισκιάσει ακόμα και τα πιο σοβαρά και κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον τόπο». 

Η κοινή γνώμη, όπως είπε ο κ. Φωτίου, «τα παρακολουθεί με έκπληξη, θυμηδία και, προφανώς, με αισθήματα περαιτέρω απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και αναμένει ξεκάθαρες τοποθετήσεις και από την κ. Αντωνιάδου και από την Κυβέρνηση». 

Λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το απόλυτο δικαίωμα να διορίζει και να παύει τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι την ίδια ώρα έχει και υποχρέωση να απαντά στην περίπτωση που διατυπώνονται βαρύτατες αιχμές για πολιτικές πράξεις της Κυβέρνησης. 

«Από την άλλη», συνέχισε, «η κ. Αντωνιάδου έχει υποχρέωση να μιλήσει με περισσότερη σαφήνεια, γιατί όσα υπαινίσσεται με τις δηλώσεις της είναι ιδιαίτερα σοβαρά και δημιουργούν βαρύτατες σκιές που εμμέσως ή κατά προέκταση αγγίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

«Το Δημοκρατικό Κόμμα αναμένει μαζί με τον κυπριακό λαό ξεκάθαρες απαντήσεις και από τις δυο πλευρές», κατέληξε ο κ. Φωτίου.

ΕΔΕΚ: Σατιρική εκπομπή οι αντιπαραθέσεις 
Οι απίθανες αντιπαραθέσεις του Προέδρου, του κυβερνητικού εκπροσώπου και της τέως Υπουργού Εμπορίου παραπέμπουν σε σατιρική εκπομπή και όχι σε συντεταγμένη λειτουργία κυβέρνησης και επιτείνουν την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς επισημαίνει η ΕΔΕΚ.
Η θυμηδία, που προκαλούν όλα αυτά, υποδεικνύει, δεν πρέπει να καλύψει τις καταγγελίες, τις οποίες διατυπώνει στην επιστολή της η κυρία Αντωνιάδου.

Η αναφορά σε πιέσεις και συνθήκες εσωτερικής και εξωτερικής υπόσκαψης και διαβολής, συμπληρώνει, όταν μάλιστα αφορά άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, απαιτεί συγκεκριμένες και επαρκείς απαντήσεις.
Ακομψες χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Πραξούλας Αντωνιάδου για την αποχώρησή της από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης.
«Θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον άκομψο αυτό που έγινε. Αφέθηκαν αιχμές εναντίον του Προέδρου και κάτι που θεωρώ ακόμα χειρότερο, ότι αφέθηκαν αιχμές εναντίον συναδέλφων Υπουργών», ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι η καρέκλα του Υπουργού είναι μια καυτή καρέκλα και συνήθως δεν βγαίνει κανείς κερδισμένος από τη θητεία του, γιατί είναι τόσο έντονες οι καταστάσεις που είναι πιο εύκολο κανείς να κάνει λάθη παρά να μην κάνει. 

Κατηγορίες ΕΥΡΩΚΟ για αδιαφάνεια 

Για αδιαφάνεια κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Μάριος Καράντωνας, σχολιάζοντας το μερικό ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. 

Ανέφερε παράλληλα ότι ο κυπριακός λαός έχει ανάγκη από μια εναλλακτική πρόταση εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάτασης που θα προκύψει, όπως είπε, μέσα από τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του κέντρου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, σε σημερινές δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε ότι «τα τραγελαφικά συμβάντα που συνόδεψαν τον ανασχηματισμό, φανερώνουν την αδυναμία της Κυβέρνησης να χειριστεί μικρά και μεγάλα ζητήματα με επάρκεια», προσθέτοντας πως «για ακόμη μια φορά η κυβερνητική κρυψίνοια και αδιαφάνεια αποκαλύπτονται». 

«Από την ενδοκυβερνητική κόντρα αποδεικνύεται, γιατί αυτή η Κυβέρνηση αρνήθηκε επίμονα και επανειλημμένα να χειριστεί συλλογικά και το Κυπριακό και την οικονομία και το φυσικό αέριο» συμπλήρωσε. 

Ο κ. Καράντωντας δήλωσε ότι «δεν μπορεί η Κυβέρνηση του κ. Χριστόφια να παίζει με θέματα που άπτονται των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού της και να ιεραρχεί το μικροκομματικό συμφέρον πάνω από αυτό του μέλλοντος του τόπου». 

«Η Κυπριακή Δημοκρατία και ο λαός είναι ενώπιον κρίσιμων καιρών», δήλωσε ο κ. Καράντωνας, κάνοντας λόγο για διολίσθηση του Κυπριακού και της οικονομίας σε τραγικά επίπεδα, καθώς και για καταρράκωση και αυτοεξευτελισμό των θεσμών. 

«Ο κυπριακός λαός έχει ανάγκη μια εναλλακτική πρόταση εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάτασης. Αυτή η πρόταση μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από την ειλικρινή συνεργασία πολιτικών δυνάμεων, που εκφράζουν τον κεντρώο χώρο» κατέληξε ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Oικολόγοι: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση
Όσα συμβαίνουν σήμερα στην κυβέρνηση την αφήνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, εκθέτουν την Κύπρο και δημιουργούν εύλογες αμφιβολίες για την ικανότητα της να ανταποκριθεί στις σημερινές προκλήσεις αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων.

Το Κίνημα απαιτεί απαντήσεις από την Κυβέρνηση και την κα. Αντωνιάδου αναφορικά με τα κίνητρα Υπουργών, τα οποία τους οδηγούν σε υιοθέτηση πολιτικών πέρα από τις πολιτικές του Προέδρου και που αφορούν τα γήπεδα γκολφ, τα φωτοβολταϊκά και την Noble Energy. Επίσης ζητά να μάθει ποιοι είναι αυτοί οι υπουργοί και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"