Πρατήρια: Συνελήφθη στην Πάφο ο εγκέφαλος

Ποια είναι τα τέσσερα πρατήρια – Σήμερα το θέμα εκτάκτως στην Επιτροπή Εμπορίου.

Συνελήφθη χθες στην Πάφο  ο φερόμενος ως εγκέφαλος της κομπίνας με τα πρατήρια καυσίμων, καταγόμενος από τον Στρόβολο, ο οποίος κατεζητείτο από το περασμένο Σάββατο. Ο συλληφθείς θα προσαχθεί σήμερα στο Δικαστήριο για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

¨ηδη τελούν υπό κράτηση άλλα τέσσερα πρόσωπα, δύο από την Πάφο, ένα από τη Λευκωσία και ένα από τη Λάρνακα.

Τα τέσσερα πρατήρια βενζίνης, δύο στην Λευκωσία, ένα στην Λάρνακα και ένα στην Πάφο για τα οποία «υπάρχουν εύλογες υποψίες» ότι σε αυτά «υπήρχαν εγκατεστημένοι μηχανισμοί με τη λειτουργία των οποίων γινόταν παρέμβαση στους ροομετρητές καυσίμων σε βάρος των καταναλωτών», ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.

Ο Υπουργός Εμπορίου είπε πως τα πρατήρια είναι: «Πρατήριο καυσίμων Total Plus Λεωφόρος Αμμοχώστου 57, 1016 Λευκωσία, Πρατήριο καυσίμων LUKOIL Λεωφόρος Τσερίου 228, 2044 Λευκωσία, Πρατήριο καυσίμων LUKOIL Λεωφόρος Αρτέμιδος 67, 6027 Λάρνακα και Πρατήριο καυσίμων Total Plus Λεωφόρος Αφροδίτης 21, Τρεμιθούσα, 8270 Πάφος». 

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ενδοϋπηρεσιακή σύσκεψη στο Υπουργείο Εμπορίου για το θέμα αυτό με την συμμετοχή των εμπλεκόμενων τμημάτων. 

Ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «η Υπηρεσία Τεχνολογίας - Μέτρα και Σταθμά - του Υπουργείου, με βάση τις εξουσίες που της παρέχονται από την περί Μέτρων και Σταθμών νομοθεσία και σε συνεργασία με την Αστυνομία διενήργησε ελέγχους στα συστήματα ροομετρητών σε πρατήρια καυσίμων». 

Διευκρινιστικά, ο κ. Συλικιώτης, είπε ότι «στο πρατήριο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα εντοπίστηκε ο μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν σε λειτουργία, ενώ σε αυτό στη Λεωφόρο Τσερίου εντοπίστηκαν τμήματα του μηχανισμού». 

Ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «τα πρατήρια αυτά έχουν ήδη διαγραφεί από τον κατάλογο/οδηγό που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου για τα φθηνότερα πρατήρια καυσίμων». 

Παρά τα όσα ανακοίνωσε, ο Υπουργός Εμπορίου, καθησύχασε τους καταναλωτές, «γιατί με όσα ακούν δικαιολογημένα έχουν θορυβηθεί, όμως στην πραγματικότητα και σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουμε, το φαινόμενο αυτό είναι περιορισμένης έκτασης», όπως είπε ο κ. Συλικιώτης.

Πρόσθεσε ότι «παρόλα αυτά, για την καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών» αποφασίστηκε η άμεση λήψη μέτρων.

Ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι αρχίζει η εντατικοποίηση των ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων με τον έλεγχο 40 πρατηρίων την εβδομάδα αλλά για εύλογους λόγους δεν θα ανακοινωθεί ο τρόπος διενέργειας αυτών των ελέγχων. 

Επίσης θα διοργανωθούν σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα και θα μεταβούν στο εξωτερικό λειτουργοί για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. 

Ο Υπουργός Εμπορίου είπε «πως για την πάταξη τέτοιων φαινομένων είναι σημαντική η συνεργασία που μπορούμε να έχουμε με τις εταιρίες πετρελαιοειδών και το σύνδεσμο πρατηριούχων, όπως άλλωστε έγινε και σε αυτή την περίπτωση, αλλά και με τους ίδιους τους καταναλωτές».

Σε ερώτηση αναφορικά με τα τέσσερα αυτά πρατήρια, ο κ. Συλικιώτης, είπε ότι «είναι με συγκεκριμένες πληροφορίες που πήγαμε σε αυτούς τους τέσσερις και υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ τους και είναι συγκεκριμένα που έγιναν αυτοί οι έλεγχοι και είναι για αυτό που αναφέρθηκα σε περιορισμένο φαινόμενο».

Ερωτηθείς για θέματα συλλήψεων και προσαγωγών σε δικαστήριο υπόπτων, ο Υπουργός Εμπορίου, παρέπεμψε στην Αστυνομία με την οποία οι Επιθεωρητές του Υπουργείου Εμπορίου συνεργάζονται».

Για την σύσκεψη που έγινε νωρίτερα είπε ότι κύριος σκοπός της ήταν «για να δούμε την έκταση, τους ελέγχους, και τα βήματα που θα ακολουθήσουμε πιο κάτω».

Στην  Επιτροπή Εμπορίου η απάτη 

Ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής θα τεθεί εκτάκτως σήμερα το θέμα που προέκυψε με τις πειραγμένες αντλίες σε πρατήρια πώλησης πετρελαιοειδών. 

Σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου ανέφερε ότι τα πρόσφατα κρούσματα καταδολίευσης των καταναλωτών από πρατήρια πετρελαιοειδών θεωρούνται πολύ σοβαρά ως κομπίνες ολκής εις βάρος των καταναλωτών.

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε πως θα πρέπει πάραυτα τόσο η νομοθετική εξουσία όσο και η εκτελεστική εξουσία να παρέμβουν για τη θωράκιση και την προστασία των καταναλωτών, υποδεικνύοντας πως ως εκ τούτου η Επιτροπή Εμπορίου θα συνέλθει εκτάκτως αύριο για να επιληφθεί του συγκεκριμένου ζητήματος.

«Για μας παραμένει ιδιαίτερα αξιοπερίεργο και σημαντικό ότι αυτή την κομπίνα την εντόπισε η ίδια η εταιρεία ενώ οι εκατοντάδες έλεγχοι του Υπουργείου Εμπορίου δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τέτοια μεγάλη απάτη εις βάρος των καταναλωτών» είπε.

Εκ μέρους της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Βαρνάβα, κάλεσε την Κυβέρνηση να συνεχίσει με πιο εντατικό ρυθμό τις έρευνες σε σχέση με την απάτη σε πρατήρια καυσίμων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"