Βενιζέλος: «Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλος»

Παρέλαβε από τον Παπανδρέου την ηγεσία, παραιτήθηκε από την Κυβέρνηση.-

Αθήνα: Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, και τυπικά, η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνάντηση που είχαν ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γ. Παπανδρέου με τον νέο πρόεδρο του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλο.

Οι δυο άνδρες είχαν συνάντηση μιας ώρας στα γραφεία του ΠαΣοΚ στην οδό Ιπποκράτους και αμέσως μετά προέβησαν σε σύντομες δηλώσεις.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «είναι μια νέα αρχή και για τους δυο μας» και ευχήθηκε στον κ. Βενιζέλο «πολλή και καλή επιτυχία».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στη στενή συνεργασία που είχαν κατά το διάστημα μετά τον Ιούνιο του 2011 όπου, όπως είπε, «ήταν καθοριστική φάση για να μπει σε θετική τροχιά η οικονομία και να δημιουργηθεί ελπίδα για τη χώρα. Έτσι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και στο μέλλον» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και προσέθεσε ότι ως πολίτης πλέον και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι και θα είναι κοντά στις προσπάθειες της νέας ηγεσίας. 

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συμβολή του κ. Βενιζέλου στη μελλοντική πορεία του ΠΑΣΟΚ θα είναι καθοριστική όπως ήταν και για την κυβέρνηση και ευχήθηκε τα καλύτερα στον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας «θα τα καταφέρουμε»..

Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά, του ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την προσφορά του στην παράταξη και για τη δέσμευσή του να είναι κοντά στη νέα ηγεσία. 

Τόνισε ότι κατά τη χθεσινή διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου οι πολίτες που συμμετείχαν έδωσαν νέα φτερά στο ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε οτι χθες αρχίσαμε να ανατρέπουμε στερεότυπα που είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται. 

Εν΄όψει των εκλογών ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο στόχος του ΠαΣοΚ είναι πολύ μεγάλος και μίλησε για ανασύνταξη της χώρας ώστε να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη και να μην υποστούν οι πολίτες ποτέ στο μέλλον όσα υφίστανται τα τελευταία δυο χρόνια. 

Πρέπει να επανιδρύσουμε την παράταξη , τη χώρα αλλά και την Ευρώπη η οποία σήμερα είναι μονόχρωμη και συντηρητική, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ότι μόνο μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο θα πετύχουμε. 

Ευχήθηκε στον κ. Παπανδρέου τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία σε όλες του τις μελλοντικές προσπάθειες από όποια θέση και αν βρίσκεται και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για το ΠαΣοΚ να έχει στις τάξεις του τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Προσέθεσε, δε, οτι ως νέος πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα στηρίξει ενεργά τον κ. Παπανδρέου για την επανεκλογή του στην Προεδρίας της Διεθνούς.

Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση


Θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την κυβέρνηση, είπε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο αγώνας που έκαναν για την οικονομία στέφθηκε με επιτυχία και ανέφερε ότι έχει κρατήσει την πιο θερμή ανάμνηση και εντύπωση από τη μεταξύ τους συνεργασία στην κυβέρνηση. 

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδήμος τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία του ΠαΣοΚ και είπε, μεταξύ άλλων, ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία από τη νέα του θέση. 

Αργότερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε  την παραίτησή του από την κυβέρνηση. 

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ. Παπαδήμος συνεχάρη τον κ. Βενιζέλο για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία από τη νέα του θέση. Πρόσθεσε ότι ως πρόδρος μιας κυβέρνησης συνεργασίας δεν παίρνει θέση για τις εξελίξεις μέσα στα κόμματα, ωστόσο τόνισε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία, όπως εξαίρετη ήταν η συνεργασία τους κατά το παρελθόν.

«Δώσαμε έναν αγώνα και τον δώσαμε με επιτυχία, γιατί έχουν αλλάξει τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπούλια


Νωρίτερα ο νέος πρόεδρος του ΠαΣοΚ είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. «Η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει, ότι η ψυχή της πάλλεται, ο λαός, η κοινωνική βάση μας ξεπερνά», είπε στον κ. Παπούλια που τον συνεχάρη για την εκλογή του.

«Σας βλέπω με χαμόγελο», του είπε ο κ. Παπούλιας και ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι «νομίζω ότι δικαιούμεθα», σημειώνοντας ότι ο αριθμός της προσέλευσης στις εσωκομματικές εκλογές φτάνει τις 240.000 και συμπλήρωσε: «με τα δεδομένα της εποχής είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία».

Ο νέος αρχηγός του ΠαΣοΚ σημείωσε ότι η παράταξη υπάρχει χάριν του λαού και του έθνους, βρίσκεται στην υπηρεσία της πατρίδας «και τώρα που είμαστε στο μεταίχμιο, που ελπίζουμε να τελειώσει η δύσκολη φάση της κρίσης και να αρχίσουμε να προσεγγίζουμε ξανά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τώρα που η ελπίδα και η προοπτική φαίνεται, πρέπει να κάνουμε αυτή την τελευταία προσπάθεια μαζί».

Ζήτησε να μην υπάρξει χαλάρωση στο διάστημα από τώρα έως τις εκλογές και στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης, «να μην χάσουμε δημόσια έσοδα, να ελέγξουμε τις δημόσιες δαπάνες, να προωθήσουμε τα μέτρα του νέου προγράμματος». Γιατί, όπως είπε «ό,τι κάνουμε λάθος σ΄αυτά τα πεδία στρέφεται τελικά εναντίον των φτωχών, των πιο αδύνατων, εναντίον της μεσαίας τάξης. Όταν είμαστε συνεπείς σ΄αυτά, βοηθούμε τον πιο αδύνατο και ανασφαλή Έλληνα. Και αυτή είναι η μεγάλη μας ηθική υποχρέωση».

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε επισήμως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όχι μόνον, όπως είπε με την ιδιότητα του κ. Παπούλια ως πολιτειακού άρχοντα, «αλλά και γιατί είστε μια μεγάλη προσωπικότητα ιστορική της παράταξης, προέρχεστε από τα σπλάχνα της».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, εάν θεωρεί ότι ο στόχος που έβαλε για την πρωτιά στο ΠαΣοΚ είναι εφικτός ο νέος αρχηγός του ΠαΣοΚ απάντησε: «προφανώς είναι εφικτός. Αναπτύχθηκε χθες μία δυναμική. Ο κόσμος πάντα μας ξεπερνά, μας διδάσκει, μας στηρίζει» και αφού εξέφρασε για άλλη μία φορά ευχαριστίες στους απλούς ανθρώπους της βάσης του ΠαΣοΚ, όπως τους χαρακτήρισε, που ψήφισαν, είπε ότι «οι πολίτες ξέρουν ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή πολιτική διεύθυνση. Ρεαλιστική, προοδευτική, ευαίσθητη, αποφασιστική. Ξέρει να επιλέγει με αυστηρά κριτήρια και πρόσωπα και ομάδες στελεχών και προτάσεις».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νέα σύλληψη για την κλοπή κερματοδέκτη