Επετειακή σύγκρουση Χριστόφια-Αναστασιάδη

Αλληλοκατηγορίες για «θλιβερό κατάντημα

Με την αλληλοκατηγορία ότι η πολιτική τους αποτελεί «θλιβερό κατάντημα» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο υποψήφιος για την προεδρία, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, σημάδεψαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη σε συνέντευξή του, ο οποίος χαρακτήρισε ‘θλιβερό κατάντημα’ τις παραχωρήσεις που ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει κάμει  στις συνομιλίες και ότι σε περίπτωση που θα υπάρξει σχέδιο λύσης αυτό θα οδηγηθεί σε δεύτερη απόρριψη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ''εν πάση περιπτώσει και εγώ συμφωνώ μαζί του ότι η κατάσταση, όπως παρουσιάζεται, και οι μεταμορφώσεις, όπως παρουσιάζονται, είναι 'θλιβερό κατάντημα'''. 

ΑΚΕΛ και υποψηφιότητα
Ερωτηθείς αν τον ικανοποιεί η θέση του ΑΚΕΛ ότι αν ο ίδιος ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές, τότε έχει προβάδισμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ''αυτά είναι τα αυτονόητα στο ΑΚΕΛ αλλά ούτε εγώ είπα την τελευταία μου λέξη ούτε το ΑΚΕΛ ακόμα έχει πει την τελευταία του λέξη πάνω σε αυτό το ζήτημα''. 

Σε ερώτηση πότε να αναμένεται η απόφαση του σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε ''λυπούμαι που σας αφήνω να αγωνιάτε. Ηδη, ερμηνεύσατε, και δικαίωμα σας βέβαια, την τοποθέτηση μου στη συνέντευξη Τύπου, ότι τάχα ήταν εξαγγελία υποψηφιότητας. Σας διαψεύδω και πάλι, λυπούμαι για αυτό, μακάρι να μπορούσα να σας ικανοποιήσω και να σας πω, 'ναι, είναι έτσι τα πράγματα'''. 

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν λέει και το αντίθετο, όμως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ''σίγουρα ούτε και το αντίθετο. Εχουμε δημοκρατικές, εσωκομματικές διαδικασίες και πρέπει να λάβουμε υπόψη τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος''. 

Ερωτηθείς τι θα λάβει υπόψη όταν θα 'ζυγίσει' τα δεδομένα για να λάβει την απόφασή του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: ''Πάρα πολλά πράγματα, πάρα πολλές παραμέτρους, τις οποίες δεν θα αναλύσω. Θα αναλύσω εάν θα δείξω ενδιαφέρον, εάν τελικά θα αποφασίσουμε μαζί με το κόμμα ότι δεν θα υποβάλω υποψηφιότητα, όλα αυτά θα τα αναλύσω στην ώρα τους''. 

Σε ερώτηση πότε να αναμένουμε αυτή την ανάλυση από πλευράς του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ''το συντομότερο δυνατόν''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"