Δαμιανού: «Το ΑΚΕΛ ψηλαφίζει τη δυνατότητα συγκλίσεων»

Όταν παρεισφρύει η διχόνοια στους εθνικούς αγώνες το αποτέλεσμα είναι πάντα καταστροφικό, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού, προσθέτοντας ότι στην παρούσα φάση το ΑΚΕΛ αναζητεί δυνατότητες πολιτικών συγκλίσεων με άλλα κόμματα, στα κύρια ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. 

Ο κ. Δαμιανού μιλούσε μετά την καθιερωμένη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του 1821 και έστειλε το μήνυμα πως «όταν τίθενται εθνικοί στόχοι αυτοί πρέπει να διεκδικούνται μέχρι τέλους και στη δική μας περίπτωση μέχρι τη δικαίωση, μέσα από απελευθέρωση και επανένωση». Πρόσθεσε πως «εκεί που παρεισφρύει η διχόνοια στους εθνικούς αγώνες το αποτέλεσμα είναι πάντοτε καταστροφικό».

Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη, υπέδειξε ο Αριστος Δαμιανού, ιδιαίτερα, όπως είπε, «ενόψει των πολλών και ανέξοδων δηλώσεων που γίνονται, των πατριωτικών κορωνών που εκπέμπονται και εν τέλει της προσπάθειας για αποπροσανατολισμό από τον πραγματικό στόχο που πρέπει να είναι ο Πενταδάκτυλος να καθαρίσει από το μίασμα που βλέπουμε καθημερινά».

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες στο ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές, ο Αριστος Δαμιανού είπε ότι «για να υπάρξουν οι οποιεσδήποτε συνεργασίες πρωτίστως πρέπει να υπάρξουν οι πολιτικές συγκλίσεις στα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και το εθνικό ζήτημα, και βεβαίως εκ δευτέρου είναι σημαντικό και το πρόσωπο». Επομένως στο ΑΚΕΛ «σε αυτή τη φάση ψηλαφίζουμε τη δυνατότητα αυτή» είπε, προσθέτοντας ότι περί τα τέλη Ιουνίου το αργότερο το ΑΚΕΛ θα δώσει ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη πρόταση στον κυπριακό λαό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"