Εθνικό Συμβούλιο με επίκεντρο το κυπριακό

Κρίσιμη συνεδρία σήμερα του Εθνικού Συμβουλίου

Αποφάσεις για διαχείριση του Κυπριακού υπό τη σκιά της Πολυμερούς και της έντασης της τουρκικής προκλητικότητας.

Σημαντική για την πάρα πέρα πορεία  της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες για το Κυπριακό, θεωρείται η σημερινή ολοήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, καθότι σκοπός είναι ο καθορισμός της στρατηγικής αντιμετώπισης των εξελίξεων όπως διαγράφονται μετά την τελευταία συνάντηση στο Greentree.

Κατά τη συνεδρία αναμένεται ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας  θα κάμει μια σύνοψη των απόψεων που εξέφρασαν κατά τις τρεις ολοήμερες συνεδρίες που προηγήθηκαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου  και στη συνέχεια θα διαγράψει τη δική του θέση πώς βλέπει τη διαχείριση της κατάστασης εφεξής. 

Δεδομένων των επικρίσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης στους μέχρι τώρα χειρισμούς του Προέδρου,  θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα είναι εύκολη η επίτευξη συγκλίσεων για τον καθορισμό κοινής στρατηγικής.

Χθες κατέθεσαν τις απόψεις τους οι κ.κ. Γιώργος Περδίκης, Ρίκκος ερωτοκρίτου, Βάσος Λυσσαρίδης, Νικόλας Παπαδόπουλος, Νίκος  Κατσουρίδης και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Πέραν της εκφρασμένης θέσης του ΓΓ του ΟΗΕ  για σύγκληση Πολυμερούς Διάσκεψης, οι προσπάθειες του Εθνικού Συμβουλίου για καθορισμό στρατηγικής, γίνονται και υπό τη σκιά των θέσεων που εξέφρασε τις τελευταίες ημέρες ο Ντερβίς Έρογλου  για την παραμονή όλων των εποίκων αλλά και για τη θέση που μόλις χθες εξέφρασε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τίποτε πέραν του σχεδίου Ανάν. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"