Όμιλος Σιακόλα: Γίνονται διαπραγματεύσεις με Κινέζους

Διαμετακομιστικός σταθμός στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας

Με ανακοίνωση του ο Όμιλος Σιακόλα και η διαχειρίστρια εταιρεία των Hermes Airports, αναφορικά με  δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για Κινέζικο επενδυτικό ενδιαφέρον για το παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, επιβεβαιώνει ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ομίλου και Κινέζων επιχειρηματιών και προσθέτει ότι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν κριθεί αναγκαίο.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι εντός δύο βδομάδων θα γίνει εξαγγελία τεράστιας επένδυσης από Κινέζους, για δημιουργία, στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, Εκθεσιακού χώρου και διαμετακομιστικού σταθμού για κινέζικα προϊόντα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου, διεξάγονται διαπραγματεύσεις τις οποίες χειρίζεται αποκλειστικά η διεύθυνση της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων Hermes Airports Ltd, στην οποία ο Όμιλος Σιακόλα είναι μέτοχος. Οι διαπραγματεύσεις, αναφέρει η ανακοίνωση, άρχισαν πριν από δύο μήνες και συνεχίζονται.

«Ανακοινώσεις για το θέμα θα κάμει η διαχειρίστρια εταιρεία Hermes, όταν κριθεί αναγκαίο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οπως δήλωσε ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Ηermes Airports Αδάμος Ασπρής «τους τελευταίους μήνες, η Hermes Airports συζητεί με μια μεγάλη Κινεζική εταιρεία προκειμένου να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο χώρος του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας. Ολους αυτούς τους μήνες εργαστήκαμε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις που έγιναν ποτέ στον τόπο μας».

Ανέφερε πως «επιβεβαιώνουμε ότι όντως η Hermes Airports έχει ήδη υπογράψει μια καταρχήν συμφωνία, ένα ''Memorandum of Understanding'' το οποίο ανοίγει το δρόμο σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την κινεζική εταιρεία για επίτευξη αυτού του στόχου».

Ο κ. Ασπρής σημείωσε ότι «η πρόταση που έχει κατατεθεί από πλευράς της Κινεζικής εταιρείας αφορά στη δημιουργία ενός μεγάλου εκθεσιακού εμπορικού χώρου και κέντρου παροχής υπηρεσιών logistics. H βάση του κέντρου θα είναι στο παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας και θα αποτελεί τη γέφυρα η οποία θα ενώνει την Κίνα με την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή». 

Εάν και εφόσον, συνέχισε «επιτευχθεί αυτός ο στόχος εκτιμούμε ότι πράγματι θα δώσει σημαντική ώθηση στην κυπριακή οικονομία. Επαναλαμβάνουμε όμως ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για περαιτέρω πληροφορίες και λεπτομέρειες» σημείωσε.

Είπε ακόμα ότι «θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις και να υπάρξει οριστική κατάληξη. Από τη στιγμή όμως που δημοσιοποιήθηκε το θέμα, θεωρήσαμε σκόπιμο να προβούμε στις απαραίτητες διευκρινήσεις» κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"