Eurogorοup: Αναβολή λόγω "εκκρεμοτήτων"


Μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι με φυσική παρουσία θα συνεδριάσει τελικά αύριο το Eurogroup, λόγω ''τεχνικών'' ζητημάτων που εκκρεμούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ από το Λουξεμβούργο.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup στην ανακοίνωσή του, αφού εκφράζει την ικανοποίησή του για την θετική ψήφο της ελληνικής Βουλής στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, τονίζει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση των οικονομικών εμπειρογνωμόνων των 17 υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup Working Group), φάνηκε ότι υπάρχουν τεχνικές εκκρεμότητες ανάμεσα στην Ελλάδα και στην
Τρόικα.
Ανάμεσα στις εκκρεμότητες αυτές είναι και το δημοσιονομικό κενό ύψος 325 εκατ. Ευρώ για το 2012 και η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Συνεχίζοντας, ο κ. Γιούνκερ αναφέρει: ''Δεν έλαβα ακόμη τις απαιτούμενες πολιτικές δεσμεύσεις από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική Κυβέρνηση για την εφαρμογή του προγράμματος. Ως εκ τούτου αποφάσισα αύριο να συγκαλέσω τους Υπουργούς οικονομικών σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να συζητήσουμε τα εκκρεμή θέματα και να προετοιμάσουμε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012''.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"