Ο Νετανιάχου αύριο στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας

Με χθεσινή ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ καταγγέλλει τη στάση του Ισραήλ στο Παλαιστινιακό

Μονοήμερη επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο, αύριο  Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του και αντιπροσωπεία της χώρας του. 

Κατά την άφιξή του το πρωί της Πέμπτης, τον κ. Νετανιάχου θα υποδεχθεί η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. 

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ και η σύζυγός του θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Ελση Χριστόφια. 

Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια και του κ. Νετανιάχου, ενώ ακολούθως θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών. 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει στη συνέχεια γεύμα προς τον κ. Νετανιάχου. 

Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη. 

Αργότερα την ίδια μέρα, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από την Κύπρο.

Καταγγελίες του ΑΚΕΛ

Τη συνεχιζόμενη κράτηση στις ισραηλινές φυλακές, «κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, Παλαιστινίων χωρίς καν να τους απαγγελθούν κατηγορίες» καταδικάζει το ΑΚΕΛ, με  ανακοίνωση του την οποία εξέδωσε χθες.

Το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει παράνομο και απάνθρωπο τον λεγόμενο νόμο, όπως αναφέρει, περί «Διοικητικής Κράτησης» και καλεί σε άμεση απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ. 

Καλεί παράλληλα τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τις χώρες του «Κουαρτέτου» να αναλάβουν αμέσως πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. 

Καλεί τέλος στην έναρξη μιας πραγματικής ειρηνευτικής προσπάθειας που θα οδηγήσει στην άρση της κατοχής και των τετελεσμένων της, στην καθιέρωση Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, κράτους που θα αναπτύσσεται πλάι στο κράτος του Ισραήλ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"