Η συμφωνία με δημαρχείο Λάρνακας για «Κίμωνα»


Η εταιρεία Lefkaritis & Hassapis Developers Kimonas Ltd ανακοίνωσε και επίσημα την υπογραφή συμφωνίας με τον Δήμο Λάρνακας για την από κοινού αξιοποίηση των τεμαχίων τους, με στόχο την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου «Κίμωνας». Τη σχετική συμφωνίααποκάλυψε πρώτο το InBusinessNews.
Η συμφωνία υπεγράφη πρόσφατα στην παρουσία του τέως Δημάρχου Λάρνακας, κ. Ανδρέα Μωυσέως, του τέως Αντιδημάρχου Λάρνακας κ. Αλέξη Μιχαηλίδη, υπηρεσιακών παραγόντων και των ιδιοκτητών του έργου.  

Το «Κίμωνας» project, αφορά μεγαλεπήβολο έργο μικτής ανάπτυξης το οποίο αναμένεται ν’ αλλάξει άρδην την όψη της παραλίας των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Το έργο θα καλύψει την περιοχή στην οποία βρίσκεται σήμερα το καφεστιατόριο Ηobos μέχρι και το κτήριο που στεγαζόταν προηγουμένως το Δημαρχείο Λάρνακας και θα επεκτείνεται στην οδό Ζήνωνος Κιτιέος. Το κόστος του κτιριακού συγκροτήματος εκτιμάται στα €100 εκατομμύρια.
Το ένα κτήριο θα καταλαμβάνει υπερπολυτελές ξενοδοχείο, με περίπου 120 σουίτες, αίθουσα δεξιώσεων, SPA και γυμναστήριο. Στον τελευταίο όροφο θα λειτουργεί πολυτελές εστιατόριο με πισίνα. Το δεύτερο κτήριο αποτελείται από 50 περίπου διαμερίσματα, τα οποία θα έχουν θέα στη θάλασσα. Στο ισόγειο του συγκροτήματος θα στεγαστούν 34 καταστήματα, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης χώρο στάθμευσης για 450 αυτοκίνητα.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα στους σχεδιασμούς που γίνονται, σε συνάρτηση πάντα με τους συμβούλους των δύο εταιρειών, ενεργό εμπλοκή έχει η Bouygues η οποία έχει ήδη συμφωνήσει με την κοινοπραξία για την ευθύνη του τελικού σχεδιασμού και την κατασκευή του έργου.
Ο συνολικός χρόνος υλοποίησης του έργου «Κίμωνας» τίθεται σε ορίζοντα 2 ετών. Η έναρξη κατασκευής αυτού του έργου θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας αφού υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια των έργων κατασκευής θα απασχοληθούν πέραν των 300 συμβούλων, τεχνιτών και εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ με τη λειτουργία του θα ανοίξουν 200 νέες θέσεις εργασίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"