Ες αύριον τα σπουδαία στο Εθνικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος υποστήριξε χθες τις θέσεις του με έγγραφο 55 σελίδων και άρχισε η τοποθέτηση των κομμάτων, η οποία θα συνεχισθεί αύριο.

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη  ολοήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με θέμα την πορεία του Κυπριακού. Δεύτερη συνεδρία, επίσης  ολοήμερη, θα πραγματοποιηθεί αύριο. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρία, η οποία διήρκεσε περίπου πέντε  ώρες, με ολιγόωρη διακοπή το μεσημέρι, ο Πρόεδρος Χριστόφιας  ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την πορεία των συνομιλιών. Επίσης έκαμε ιστορική αναδρομή των Συνομιλιών για να υποστηρίξει ότι ακολουθεί και προωθεί τις διαχρονικές θέσεις της ελληνοκυπριακής κοινότητας για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων Διαπραγματευτών. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέπτυξε τις θέσεις του με έγγραφο πενήντα πέντε σελίδων.

Το απόγευμα άρχισε η τοποθέτηση των κομμάτων  και ήδη κατέθεσαν τις θέσεις τους  οι Οικολόγοι, το ΕΥΡΩΚΟ και η ΕΔΕΚ υποστηρίζοντας ότι η πλευρά μας έχει εγκλωβιστεί σε αδιέξοδη διαδικασία, για έξοδο από την οποία χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής  καθώς και Διαπραγματευτή.

Αύριο θα τοποθετηθούν τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ και θα ακολουθήσει συζήτηση, η οποία αναμένεται έντονη, δεδομένων των θέσεων της αντιπολίτευσης ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει προβεί σε απαράδεκτες για την ε/κ πλευρά παραχωρήσεις που οδηγούν σε τουρκοποίηση της Κύπρου.

Η χθεσινή συνεδρία άρχισε στις δέκα το πρωί και έληξε στις έξη το απόγευμα.

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου δεν προέβησαν σε δηλώσεις κατά την αναχώρησή τους.

Στη συνεδρία συμμετείχαν από τον ΔΗΣΥ οι Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, από το ΑΚΕΛ οι Αντρος Κυπριανού και Νίκος Κατσουρίδης, από το ΔΗΚΟ οι Μάριος Καρογιάν και Νικόλας Παπαδόπουλος, από την ΕΔΕΚ οι Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης, από το ΕΥΡΩΚΟ οι Δημήτρης Συλλούρης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου και από το Κίνημα Οικολόγων οι Ιωάννα Παναγιώτου και Γιώργος Περδίκης.

Επίσης, συμμετείχαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Τουμάζος Τσελεπής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"