Δεν στηρίζει Χριστόφια το ΔΗΚΟ δηλώνει ο Καρογιάν

Nωρίς για προεδρολογία, λέγει, αναφερόμενος στην εξαγγελία Αναστασιάδη.- Ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος. – Ο Αρχιεπίσκοπος να περιορισθεί στο ρόλο του.

Το ΔΗΚΟ θα ήταν ανακόλουθο στις θέσεις του αν στήριζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν, ο οποίος είπε ότι ο ίδιος αναστέλλει τις όποιες φιλοδοξίες και κομματικές επιδιώξεις για την Προεδρία της Δημοκρατίας, χάριν της εξυπηρέτησης του ευρύτερου στόχου της εθνικής συνεννόησης.

Σε δηλώσεις του από την κοινότητα Πάχνας της Επαρχίας Λεμεσού και κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία της υποψηφιότητας Αναστασιάδη για τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως ''είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος και του κάθε πολιτικού ηγέτη, μέσα από τις διεργασίες που έχουν, να παίρνουν τις όποιες αποφάσεις'', προσθέτοντας, ωστόσο πως είναι πρόωρη η όποια προεδρολογία και η ονοματολογία, την ώρα που ο τόπος βρίσκεται μπροστά σε σοβαρές προκλήσεις και κινδύνους.

''Η χειρότερη συνταγή για την αντιμετώπιση αυτών, είναι μια μακρόσυρτη προεκλογική εκστρατεία'', είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρόσθεσε ''αντί να χάνουμε φαιά ουσία και πολύτιμο χρόνο σε ανώφελες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, είναι η ώρα που πρέπει, αν θέλουμε και αν υπάρχει η βούληση, συλλογικά να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους, τις προκλήσεις και τα προβλήματα''.

Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι ''υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος, για να καθίσουμε όλοι μαζί, να βρούμε τις ελάχιστες συγκλίσεις τουλάχιστον στα πέντε βασικά κεφάλαια και από εκεί και πέρα, να υποδείξουμε έναν άνθρωπο ο οποίος να μπορεί να ενσαρκώσει αυτό το όραμα για τον τόπο, χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος και χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος ανακύκλωσης της ίδιας νοοτροπίας και των ίδιων αντιπαραθέσεων που δεν θα έχουν τέλος''.

Σχολιάζοντας ραδιοφωνική συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Φώτη Φωτίου, ότι το ΔΗΚΟ δεν θα στηρίξει τον Πρόεδρο Χριστόφια, απάντησε πως, από τη στιγμή που το κόμμα του ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου μετά τα γεγονότα στο Μαρί και την έκθεση Πολυβίου '' θα ήμασταν ανακόλουθοι αν είχαμε κάποια διαφορετική άποψη ή κάποια διαφορετική επιλογή''.

Όσον αφορά μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ξεκαθάρισε ότι, ''για να υπηρετήσω το στόχο της εθνικής συνεννόησης, το στόχο της εξεύρεσης όλων των προγραμματικών συγκλίσεων που είναι απαραίτητες για να βάλουμε ένα όραμα για τον τόπο μας για τα επόμενα πέντε χρόνια, έχω πει πρώτος ότι αναστέλλω την όποια φιλοδοξία μου, αναστέλλω την όποια κομματική επιδίωξη, προς χάριν εξυπηρέτησης αυτού του ευρύτερου στόχου και ελπίζω σε αυτό μου το κάλεσμα να βρω και άλλους συμπαραστάτες''.

Αναφερόμενος σε συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος είπε ότι θα συναντηθεί με αρχηγούς κομμάτων για εξεύρεση κοινού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Καρογιάν δήλωσε ότι ''ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας έχει ένα πολύ μεγάλο εθνικό και πνευματικό έργο να επιτελέσει. Οι κομματικές διεργασίες και το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι δουλειά των κομμάτων, των πολιτικών σχηματισμών''.

''Τα κόμματα έχουν το δικό τους ρόλο, τη δική τους αποστολή, ας μην συγχέουμε τα δυο. Εμείς πάντοτε με σεβασμό αντιμετωπίζουμε την εκκλησία, με σεβασμό αντιμετωπίζουμε τον Προκαθήμενο, πάνω από όλα όμως με σεβασμό αντιμετωπίζουμε και λειτουργούμε στη βάση των θεσμών και στη βάση των κανόνων του παιχνιδιού, όπως ορίζονται στο πολιτικό παιχνίδι'', συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε τέλος ότι αυτή την εβδομάδα θα έχει επαφές με αρχηγούς άλλων κομμάτων ''όχι για να επιλέξουμε όνομα, αλλά για να αναζητήσουμε δυνατότητες ευρύτερων προγραμματικών συγκλίσεων και δυνατότητες διαμόρφωσης προϋποθέσεων για ένα όραμα για τον τόπο τα επόμενα πέντε χρόνια''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"