Υπεραγορές: Οι ανακατατάξεις στις τιμές


Μικρές είναι οι διαφοροποιήσεις στην τιμολογιακή πολιτική των μεγάλων υπεραγορών τα τελευταία τρία χρόνια με την κατάταξη των φθηνότερων υπεραγορών να μην διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό.
Σύμφωνα με στοιχεία από το παρατηρητήριο τιμών καταναλωτή του υπουργείου Εμπορίου, τις χρονιές 2010, 2011 και 2012 οι διαφοροποιήσεις δεν ήταν μεγάλες. Η σύγκριση αφορά στοιχεία του μήνα Γενάρη.

Αρχίζοντας από τη Λευκωσία, τον Γενάρη του 2012, ο Αθηαινίτης «έσπασε» την κυριαρχία του Ορφανίδη τις δύο προηγούμενες χρονιές κατά τις οποίες ήταν δεύτερος φθηνότερος. Την τρίτη θέση στην επαρχία Λευκωσίας κατέλαβε η υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Έγκωμη η οποία τις δύο προηγούμενες χρονιές ήταν δύο θέσεις πιο κάτω.
Χατ-τρικ Ορφανίδη στη Λεμεσό
Στην επαρχία Λεμεσού, η υπεραγορά Ορφανίδη στα Κάτω Πολεμίδια ήταν η φθηνότερη στα τελευταία παρατηρητήρια για τον μήνα Γενάρη τα τελευταία τρία χρόνια. Το ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ στην Γρίβα Διγενή ήταν η δεύτερη φθηνότερη υπεραγορά τον Γενάρη του 2012 και η Carrefour Columbia η τρίτη.

Λάρνακα: Οι ντόπιοι στο παιχνίδι
Στην επαρχία Λάρνακας, ο Ορφανίδης πήρε τον Γενάρη την πρώτη θέση την οποία κατείχε και το 2011 ενώ το 2010 φθηνότερος ήταν ο Σαρρής.
Ο ανταγωνισμός στη Λάρνακα είναι έντονος αφού τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν διάφορες ανακατατάξεις με υπεραγορές όπως ο Στέλιος, Σαρρής να παίζουν το δικό τους ρόλο.

 
Πάφος: Νέος παίκτης
Η έναρξη εργασιών της ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ στην Πάφο, αύξησε τον ανταγωνισμό και έφερε ανακατατάξεις για τις δύο από τις τρεις θέσεις στο βάθρο. Η πρωτιά είναι κλειδωμένη για τον Ορφανίδη στο Paphos Mall.
Απλά πράγματα στην Αμμόχωστο
Στην επαρχία Αμμοχώστου και ουσιαστικά στο Παραλίμνι, παίκτες είναι τρεις για τους οποίους μετρά κόστος το παρατηρητήριο τιμών. Ορφανίδης, Carrefour και Κόκκινος. 
Τον Γενάρη του 2012, ο Κόκκινος ήταν φθηνότερος από τον Ορφανίδη και έτσι πήρε την πρωτιά που κατείχε ο δεύτερος τα τελευταία δύο χρόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"