Έτοιμο να συζητήσει με τους υποψηφίους το ΕΥΡΩΚΟ

«Ανάγκη για σχέδιο που θα βγάζει την Κύπρο από τα αδιέξοδα»
Ένα ''πατριωτικό σχέδιο που θα μπορεί να μας βγάλει από τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε η διακυβέρνηση Χριστόφια'', θα πρέπει να έχουν όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν την Προεδρία της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου, σχολιάζοντας την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις από τη Λεμεσό, ο κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε πως η εξαγγελία Αναστασιάδη ''άνοιξε επίσημα τον προεκλογικό χορό'', προσθέτοντας παράλληλα πως ''τόσο ο κ. Αναστασιάδης, όσο και οποιοιδήποτε θέλουν να διεκδικήσουν την Προεδρία της Δημοκρατίας, πρώτα και πάνω από όλα, θα πρέπει να έχουν ένα πατριωτικό σχέδιο, που θα μπορεί να μας βγάλει από τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε η διακυβέρνηση Χριστόφια''.

''Ένα σχέδιο το οποίο ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, θα ακυρώνει την εκ περιτροπής προεδρία, την παραμονή εποίκων μετά τη λύση, τη σταθμισμένη ψήφο, τη διεθνή διάσκεψη, την απόλαυση των τεσσάρων ελευθεριών από τους Τούρκους πολίτες, ενώ η Τουρκία δεν θα έχει μπει στην ΕΕ και βεβαίως, θα ακυρώνει την μετατροπή, σε σχέση με το περιουσιακό, των σφετεριστών σε χρήστες'', συμπλήρωσε.

Ο κ. Ερωτοκρίτου είπε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να συζητήσει με υποψήφιους Προέδρους τα σημαντικά ζητήματα για το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού, ''νοουμένου ότι έχουν ξεκάθαρες απόψεις και προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις''.

Ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακή Δημοκρατίας, συνέχισε, θα πρέπει παράλληλα να είναι σε θέση, ''να εμπεδώσει τη διαφάνεια στους δημοκρατικούς θεσμούς και να μπορέσει να κάνει τους πολίτες να νιώσουν ξανά αξιοπρεπείς και περήφανοι, τόσο για τους θεσμούς αλλά και γι αυτούς που τους κυβερνούν'', προσθέτοντας ότι ''η διακυβέρνηση Χριστόφια κατάφερε και σε αυτόν τον τομέα, να οδηγήσει στο ναδίρ την αποδοχή των δημοκρατικών θεσμών, αλλά και του ιδίου ως θεσμού και ως προσώπου, στο μηδέν''.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με την ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου και την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας συμπεριφέρθηκε ''για μια ακόμη φορά, ως ταύρος σε υαλοπωλείο'' και τον κάλεσε ''έστω και τώρα, στα τελευταία στάδια της θητείας του, να μάθει ότι θα πρέπει να επιδεικνύει ανοχή στην αντίθετη άποψη''.

''Η τακτική του Προέδρου Χριστόφια απορρίπτεται χωρίς οποιαδήποτε συζήτηση από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, το να μην δέχεται οποιαδήποτε κριτική, ακόμα και έμμεση, για το βίο και πολιτεία της Κυβέρνησης του, αλλά και να περνά αμέσως στην επίθεση, χωρίς να δείχνει οποιαδήποτε ανοχή και σεβασμό στην αντίθετη άποψη'', είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Ανέφερε, τέλος, πως ''αν σήμερα δεν υπάρχει ενότητα, την αποκλειστική ευθύνη τη φέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τις επιθέσεις, τις αλαζονείες, τις διαλέξεις του, με τα υπονοούμενα και τους χαρακτηρισμούς του, εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να ασκήσει πολιτική κριτική, άμεσα ή έμμεσα''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"