ΟΕΛΜΕΚ: 10% του μισθού Μαρτίου θα εισφέρουν οι καθηγητές για την Ελλάδα.

Η ΟΕΛΜΕΚ θα πραγματοποιήσει έρανο για τους άπορους μαθητές και μαθήτριες της Ελλάδας και θα προχωρήσει στην αποκοπή δέκα ευρώ από το μισθό των εκπαιδευτικών Μέσης, για το μήνα Μάρτιο 2012.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι, διαπιστώνοντας ότι πολλοί μαθητές και μαθήτριες των δημόσιων σχολείων της Ελλάδας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται και να λιποθυμούν εντός των σχολικών μονάδων και ανταποκρινόμενη στην απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, αποφάσισε όπως προχωρήσει στην αποκοπή δέκα ευρώ από το μισθό των εκπαιδευτικών Μέσης για το μήνα Μάρτιο 2012, δίνοντας με αυτό τον τρόπο πρώτοι οι καθηγητές και οι καθηγήτριες το παράδειγμα να συνεισφέρουμε συνολικά ένα σημαντικό ποσό. 

Όπως σημειώνει η ΟΕΛΜΕΚ, οι καθηγητές θα συνεισφέρουν το ποσό των εξήντα χιλιάδων ευρώ στον παγκύπριο έρανο, για τα παιδιά της Ελλάδας, προσθέτοντας πως το ποσό αυτό θα παραδοθεί στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο.

Καλεί τους καθηγητές και τις καθηγήτριες των Δημόσιων Σχολείων να βοηθήσουν την προσπάθεια για την πραγματοποίηση του παγκύπριου εράνου ανάμεσα στους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημόσιων Σχολείων.

Επίσης, καλεί τον κυπριακό λαό να συμβάλει είτε από το περίσσευμα είτε από το υστέρημά του στην προσπάθεια να στηριχθούν οικονομικά τα παιδιά του ελληνικού λαού. 

''Η συνεισφορά μας αυτή είναι μια μικρή ανταπόδοση σε όσα είχε και έχει προσφέρει η Ελλάδα στους Κύπριους εκπαιδευτικούς και στο Κυπριακό Εκπαιδευτικό Σύστημα. Είναι ένα οφειλόμενο χρέος'', καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Εκτίμηση Ακινήτων : Διαφορά ανάμεσα σε Οικόπεδο και Χωράφι

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!