Μέρκελ: Δεν θα δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα…

«Πρέπει να εφαρμόσετε όσα υποσχεθήκατε» 

Η μείωση του ελληνικού χρέους μέσω της ανταλλαγής ομολόγων (PSI) στο πλαίσιο του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας πρέπει να γίνει σύντομα, δήλωσε την Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters, η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, διαφορετικά η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να λάβει την επόμενη δόση των δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η Μέρκελ μιλούσε ύστερα από συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί , κατά την οποία συζήτηση το ευρωπαϊκό οικονομικό πρόβλημα.

«Πρέπει να δούμε πρόοδο όσον αφορά την εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», είπε η Μέρκελ. «το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης, θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα». 

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθεί μια ακόμα ευκαιρία στη χώρα και ότι στόχος της ΕΕ είναι να μην χρειαστεί να αποχωρήσει καμία χώρα από το ευρώ. 

Νωρίτερα την Δευτέρα και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε έκανε έκκληση να επισπευσθούν οι διαπραγματεύσεις για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που έχει υποσχεθεί. Ακόμη και όλα τα πακέτα διάσωσης του κόσμου δεν μπορούν να βοηθήσουν εάν δεν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα αίτια της κρίσης», πρόσθεσε, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο συνέντευξής του στο ραδιόφωνο SWR2.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"