Ο ΔΗΣΥ καλεί τον Πρόεδρο να κάνει αυτοκριτική

«Να ασχοληθεί με τα αδιέξοδα στο Κυπριακό αντί να ασχολείται με την αντιπολίτευση»

Θλιβερό χαρακτηρίζει ο ΔΗΣΥ το ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ''αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί η ε/κ πλευρά στο Κυπριακό, ασχολείται με την αντιπολίτευση''. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ''είναι θλιβερό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά στο Κυπριακό, ασχολείται με την αντιπολίτευση επικρίνοντάς την γιατί σχολίασε τις πληροφορίες που διέρρευσαν από τουρκικής πλευράς περί της αποστολής της επιστολής του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων''. 

''Αν ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε την ευαισθησία και το σθένος να ενημερώσει ο ίδιος την πολιτική ηγεσία για την ύπαρξη της επιστολής, τότε ούτε η πολιτική ηγεσία ούτε ο κυπριακός λαός δεν θα ήταν αναγκασμένοι να ενημερώνονται από την τουρκική πλευρά'', προσθέτει ο ΔΗΣΥ. 

Σημειώνει ότι ''όμως ο κ. Χριστόφιας ούτε για την επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ, που παρέλαβε εδώ και τρεις μέρες, ούτε για τα έγγραφα που αντάλλαξε με την τουρκοκυπριακή ηγεσία εδώ και βδομάδες, ούτε καν για το περιεχόμενο των συνομιλιών που διεξάγει μόνος εδώ και μήνες, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία ή το Εθνικό Συμβούλιο''. 

Χαρακτηρίζει ακόμη ''λυπηρό το κατάντημα στο οποίο έχει οδηγήσει αυτόν το χρήσιμο θεσμό που επί σειράν ετών συνιστούσε βασικό όπλο στο χέρι των ηγετών της Κύπρου''. 

Σε σχέση με το Εθνικό Συμβούλιο, ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι επί έξι συνεχείς μήνες ''ο κ. Χριστόφιας αρνείται πεισματικά να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο, κρατώντας την πολιτική ηγεσία στο απόλυτο σκοτάδι για το κύριο, το εθνικό μας ζήτημα''.

Καλεί παράλληλα τον Πρόεδρο Χριστόφια να κάνει την αυτοκριτική του ''και να αναλογιστεί κατά πόσο ο ίδιος επιθυμεί τη συνεργασία του Εθνικού Συμβουλίου και της αντιπολίτευσης''. 

''Η αντιπολίτευση έπραξε το καθήκον της υπεύθυνα και έγκαιρα προβλέποντας την πορεία των πραγμάτων και προειδοποιώντας τον ότι θα εγκλωβιστεί σε χρονοδιαγράμματα και δύσκολα διλήμματα. Ο ίδιος περιφρονούσε τους πάντες νομίζοντας ότι μόνος θα κέρδιζε πόντους. Σήμερα οδηγήθηκε και στα χρονοδιαγράμματα και στα δύσκολα διλήμματα, αλλά δυστυχώς, μαζί συμπαρέσυρε και την ελληνοκυπριακή πλευρά'', καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"