Ο Ντάουνερ συνεχίζει με τους Συμβούλους για συγκλίσεις

Η χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών, που πιθανώς να είναι και η τελευταία πριν τη συνάντησή τους με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι – μουν, επικεντρώθηκε σε προετοιμασία για το Green Tree, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ. 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των δύο ηγετών θα έχουν δύο συναντήσεις αυτή την εβδομάδα, σήμερα και Τετάρτη ή Πέμπτη, για να συζητήσουν την εκτελεστική εξουσία στην πρώτη και το περιουσιακό και το εδαφικό στη δεύτερη. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η σημερινή θα είναι η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι «είναι η τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση», προσθέτοντας ότι «φυσικά, αν οι ηγέτες επιθυμούν να συναντηθούν πάλι πριν το Green Tree θα χαρούμε να τους διευκολύνουμε εντός των επόμενων δύο εβδομάδων». 

Υπενθύμισε επίσης ότι ο λόγος που αρχικά προγραμματίστηκε η χθεσινή συνάντηση ως η τελευταία ήταν ότι δεν είχε οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της συνάντησης στο Green Tree που τώρα έχει οριστεί για τις 22 με 24 Ιανουαρίου.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει επιδειχθεί η αποφασιστικότητα για άρση των εμποδίων η οποία ο ίδιος δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι χρειάζεται, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι «εργάζονται πολύ σκληρά και όπως είπα οι εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν πάλι δύο φορές αυτή την εβδομάδα και ελπίζουμε ότι αυτές οι συναντήσεις θα συνεισφέρουν απτά στη διαδικασία». 

Οπωσδήποτε, πρόσθεσε, «θέλουν πολύ να αντιμετωπιστούν αυτά τα κύρια σημεία και θέλουν ερχόμενοι στη συνάντηση του Green Tree να έχουν απτές συγκλίσεις». 

Κληθείς να σχολιάσει την εντύπωση ότι οι δύο ηγέτες απλώς θα πάνε στο Green Tree χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε πρόοδος ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι «μπορεί αυτή να είναι η εντύπωση που έχουν ορισμένοι αλλά δεν θα ήθελα να σας αφήσω με αυτή την εντύπωση».

«Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια», είπε, «για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση πριν το Green Tree κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδες και χωρίς αμφιβολία και της επόμενης, για να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει συμβιβασμός στις κύριες διαφορές που υπάρχουν ακόμη». 

Συνέχισε λέγοντας ότι «προσωπικά θα προτιμούσα να έβλεπα την επίτευξη συγκλίσεων πριν το Green Tree παρά να αφεθεί το οτιδήποτε στην τύχη στο Green Tree». Γι αυτό, συμπλήρωσε, «εργαζόμαστε, γι αυτό θα συναντηθούν οι εκπρόσωποί τους (των δύο ηγετών) αύριο και την Τετάρτη ή την Πέμπτη». 

Ερωτηθείς κατά πόσο η συνάντηση των δύο ηγετών ήταν εποικοδομητική, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι «ήταν μία χρήσιμη συνάντηση, ναι, καθόρισε τη διαδικασία των συναντήσεων αύριο και την Τετάρτη ή την Πέμπτη». Εξέφρασε, επίσης τη θέση ότι οι συναντήσεις θα έπρεπε ίσως να ειδωθούν συνολικά και όχι μεμονωμένα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"