Αποτελέσματα Χειροσφαίρισης Α1 Ανδρών




Πάντα πρώτη η ΣΠΕ
Η ΣΠΕ εύκολα, το Ευρωπαϊκό δύσκολα, όμως και οι δύο προχώρησαν με νίκες στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ χάντμπολ αντρών, που επανάρχισε μετά τη γνωστή διακοπή λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας των αντρών. Βέβαια το παιγνίδι της αγωνιστικής έγινε στο Λύκειο Στροβόλου όπου η Ε.Ν. ΣΠΕ νίκησε τον Παρνασσό και παρέμεινε σε τροχιά τετράδας, ενώ στη Λεμεσό ΕΝ Αγίου Αθανασίου και Κουρούσιη Προοδευτικός συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία.

Κ.Α. Λατσιά - ΣΠΕ Στροβόλου 19-43
Δεν επηρεάστηκε καθόλου από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Η ΣΠΕ Στροβόλου με το γνωστό της ρυθμό ξεκίνησε και τέλειωσε το παιγνίδι στο Λύκειο Λατσιών οπόταν ήταν πολύ δύσκολο για την Κεντρική Ασφαλιστική Λατσιά να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλό από αυτό το παιγνίδι. Χωρίς προβλήματα, η ΣΠΕ προηγήθηκε στο ημίχρονο με 10-18 και πήρε τη νίκη με 19-43, που την αφήνει μόνη και αήττητη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Καλύτεροι από τη νικήτρια οι Κ. Θεοδώρου 8, Γ. Παπακυπριανού 6, Ν. Μιχαηλίδης 5, Χρυσάνθου 4 και Μ. Σταύρου 4, ενώ από την γηπεδούχο ξεχώρισαν οι Βανέζης 3, Βορκάς 7 και Ιωάννου 5.
Ευρωπαϊκό Παν. Κύπρου – Μαυρομάτης 24-20
Το Ευρωπαϊκό έμεινε στη ... διακοπή του πρωταθλήματος. Χωρίς τον ξένο του παίκτη Βούκας (τραυματίας) και με τους υπόλοιπους παίκτες να ξεκινούν χαλαρά, το παιγνίδι απέναντι στο Μαυρομάτη εξελίχτηκε τελικά σε ντέρμπι! Με δυσκολία στο ημίχρονο το Ευρωπαϊκό κατάφερε να φύγει για τα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα με 12-11, ενώ μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Αγίου Παύλου, με τη μαχητικότητα της, κρατήθηκε σε απόσταση βολής (18-17). Τελικά αυτό που μέτρησε στο παιγνίδι ήταν η εμπειρία και οι καλύτερες (και περισσότερες) επιλογές του Ευρωπαϊκού, που πήρε τελικά τη νίκη με 24-10.
Καλύτεροι από τη νικήτρια οι Κ. Σοφοκλέους 6, Ι. Αργυρού 4 και Μ. Ευσταθιάδης 3, ενώ από τον Μαυρομάτη που μπορεί να έχασε αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις, καλύτεροι οι Κόπσιακ 7, Φτερακίδης 4, Χατζηεφραίμ 3 και Π. Προκοπίου 2.
Ε.Ν. ΣΠΕ Στροβ – Παρνασσός 22-19
Παιγνίδι για γερά νεύρα έγινε στο Λύκειο Στροβόλου όπου η Ένωση Νέων ΣΠΕ, με δραματικό τρόπο, πήρε τη νίκη με 22-19 απέναντι στον Παρνασσό και παρέμεινε σε τροχιά τετράδας. Οι γηπεδούχοι, με όπλο την έδρα, είχαν καταφέρει στο ημίχρονο να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα (12-10) όμως στην επανάληψη συνάντησαν αρκετά προβλήματα στην πολύ καλή άμυνα του Παρνασσού. Σαν αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στα μέσα του β’ ημιχρόνου να γυρίσουν τα σε βάρος τους δεδομένα (15-17) και να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι θα έφευγαν από το Λύκειο με το ροζ φύλλο. Όμως, ένα εκρηκτικό ξέσπασμα της Ένωσης άλλαξε ξανά τις ισορροπίες στην αναμέτρηση (18-17) ενώ και η αποβολή του Χαράλαμπου Πέτρου (3ο δίλεπτο) σε αυτό το σημείο έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, που πήραν τελικά τη νίκη και ανέβηκαν στην 5η θέση του πίνακα.
Τα τέρματα της Ένωσης πέτυχαν οι Λ. Χρυσάνθου 1, Π. Αντωνίου 2, Γ. Βορκάς 1, Γ. Χριστοδούλου 2, Χρ. Σωτηρίου 3, Δ. Μπότσαρης 6, Α. Ιωάννου 2, Ορ. Λεοντίου 2 και Μπόσιτς 3, ενώ για τον Παρνασσό σκόραραν οι Κ. Παταϊσιας 2, Α. Γεωργίου 1, Κρούπερ 2, Γ. Χρυσάνθου 1, Στ. Γεωργίου 1, Χαρ. Πέτρου 2, Αλ. Αχιλλέως 2, Χαρ. Παπατρύφωνος 5 και Μιχ. Κακουρής 3.
Ε.Ν. Αγίου Αθανασίου – Κουρούσιη Προοδευτικός 20-20
Στο ... τσακ, ο Προοδευτικός στέρησε τη χαρά από την ΕΝ Αγίου Αθανασίου να πανηγυρίσει την πρώτη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα  ή αν προτιμάτε, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη η ομάδα της Πάφου κατάφερε να αποφύγει την 4η φετινή της ήττα και να πάρει ισοπαλία 20-20 στη Λεμεσό, που για την ΕΝΑ είναι η πρώτη φετινή (και ο πρώτος της βαθμός) αλλά για τον Προοδευτικό η δεύτερη (έφερε ισοπαλία και στην πρεμιέρα με τα Λατσιά). Το τελικό αποτέλεσμα ίσως και να κρίνεται δίκαιο, η ουσία όμως είναι ότι στο τέλος της ημέρας καμία από τις δύο αυτές ομάδες δεν κατάφερε να πανηγυρίσει και να γευτεί τη χαρά της πρώτης της νίκης.
Από το ξεκίνημα, η εξέλιξη στην αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη με τον Προοδευτικό ωστόσο - που γι άλλη μια φορά στερήθηκε την βοήθεια του τραυματία πρώτου του σκόρερ Παναγιώτη Χριστοδούλου – να έχει τον πρώτο λόγο στο σκορ και να καταφέρνει στο ημίχρονο να προηγηθεί με 10-11. Στην επανάληψη (κυρίως) πήρε το παιγνίδι στους ώμους του ο τερματοφύλακας του Αγίου Αθανασίου που με τις φοβερές του αποκρούσεις (μεταξύ αυτών και τρία πέναλτι!) όχι μόνο κράτησε την ομάδα του στο παιγνίδι αλλά έδωσε και την ευκαιρία στους συμπαίκτες του, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη να είναι μπροστά στο σκορ με 20-19. Στην τελευταία φάση του αγώνα ωστόσο ένα λάθος στην επίθεση, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Προοδευτικού να «κλέψουν» και με αιφνιδιασμό να βγουν μπροστά και να κερδίσουν το πέναλτι, με το οποίο ισοφάρισαν στο τελικό 20-20.
Καλύτεροι από την ΕΝ Αγίου Αθανασίου, εκτός από τον τερματοφύλακα και οι Μ. Αναστασίου 4, Μίλαν 4 και Αλέκος Γκιόκας 4, ενώ από τον Προοδευτικό καλύτεροι οι Χρ. Δίπλαρος 5, Χρ. Χατζηπαναγιώτου 3 και Α. Κασιουλή 3.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ(5 αγώνες)
1. ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 193-96  10
2. ΕΥΡΩΠΑΪΚ. ΠΑΝΕΠ. 152-115 8
3. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΤΡΟΒ 113-127 6
4. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ  123-116 6
5. Ε.Ν. ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 116-139 4
6. Κ.Α. ΛΑΤΣΙΑ  126-168 3
7. ΚΟΥΡ. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚ. 116-141 2
8. ΕΝ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 108-145 1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"