ΠΡΑΞΟΥΛΑ: Σ' ένα χρόνο η τελική αξιολόγηση των κοιτασμάτων

Η ύπαρξη φυσαλίδων δεν σημαίνει ότι φθάσαμε στο κοίτασμα, εξηγεί, και συστήνει υπομονή. - Η γεώτρηση βρίσκεται ακόμη στα μέσα του στόχου.
Σε οποιοδήποτε στάδιο μιας γεώτρησης για εξεύρεση υδρογονανθράκων μπορεί να προκύψουν ίχνη αερίου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εντοπίσαμε το κοίτασμα, ανέφερε την Τρίτη, η υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλα Αντωνιάδου.

Όπως δήλωσε η υπουργός, στο περιθώριο της παρουσίασης των πεπραγμένων της ΑΗΚ για το 2010, οι πρώτες ενδείξεις για το κοίτασμα αναμένονται τον ερχόμενο Δεκέμβρη, ενώ πρόσθεσε ότι η διαδικασία τελικής αξιολόγησης των κοιτασμάτων θα διαρκέσει περίπου ένα έτος.

Η υπουργός, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους σχετικά με δημοσίευμα του «Φιλευθέρου» περί ανεύρεσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε μικρότερο βάθος και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα στο «οικόπεδο 12», απάντησε ότι κατανοεί την προσδοκία και ανυπομονησία των Μέσων και του κόσμου για τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή η ερευνητική γεώτρηση βρίσκεται στα μέσα του στόχου, λέγοντας ότι «βρισκόμαστε τώρα γύρω στα 2.200 μέτρα κάτω από τον βυθό της θάλασσας» και ότι «ο στόχος είναι να φτάσουμε στα 4.000 μέτρα», όπου υπάρχει η προσδοκία για εντοπισμό του κοιτάσματος.

«Θα παρακαλούσα όλους να έχουμε λίγη υπομονή μέχρι να φτάσουμε στον υπολογιζόμενο στόχο και να διαπιστώσουμε, με τη βοήθεια του Θεού και της φύσης, αυτό που όλοι προσδοκούμε», είπε η υπουργός.

Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην πλατφόρμα «Όμηρος», η κ. Αντωνιάδου είπε ότι «για τα θέματα που αφορούν τον Πρόεδρο, είναι καλύτερο να ρωτήσετε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο». Πρόσθεσε ότι σε κάποια φάση, η Πολιτεία θα δώσει την παρουσία της στην πλατφόρμα.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"