Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό από «αυτογκόλ Χριστόφια»

Νέο κύκλο έντονης αντιπαράθεσης στο πολιτικό σκηνικό, προκάλεσαν οι  δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος, μιλώντας στα εγκαίνια της Αγροτικής έκθεσης, έκανε λόγο για «σκληρή και απάνθρωπη αντιπολίτευση».

«Σκληρή και απάνθρωπη δεν είναι η αντιπολίτευση, αλλά η πραγματικότητα και τα αποτελέσματα της πολιτικής Χριστόφια και του ΑΚΕΛ», απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης.

 «Σκληρή και απάνθρωπη δεν είναι βεβαίως η αντιπολίτευση. Σκληρή και απάνθρωπη είναι η πραγματικότητα και τα αποτελέσματα της πολιτικής Χριστόφια και ΑΚΕΛ. Σκληρή και απάνθρωπη είναι για παράδειγμα η ανεργία που τα τελευταία χρόνια, επί ημερών τους, τριπλασιάστηκε. Σκληρά και δυσβάσταχτα είναι τα ελλείμματα, τα χρέη και τα φορολογικά βάρη που θα μας αφήσουν», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Όπως είπε, «σκληρή και απάνθρωπη για τον πολίτη είναι η αναξιοκρατία και η κομματοκρατία του ΑΚΕΛ. Σκληρό και απάνθρωπο είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ένοιωσε καν την ανάγκη να απολογηθεί, να πει μια συγνώμη και να αναλάβει τις ευθύνες του, όπως του έχουν καταλογιστεί, για την μεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη ο τόπος μετά το 1974».

ΤΟ ΔΗΚΟ: εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας περί «σκληρής και απάνθρωπης αντιπολίτευσης» απάντησε, λέγοντας ότι «αν πραγματικά όλοι εννοούμε με τον ίδιο τρόπο την ενότητα, πρέπει να το αποδείξουμε στην πράξη».

Συμπλήρωσε ότι πρώτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καθήκον και υποχρέωση να διασφαλίσει με συγκεκριμένες ενέργειες ότι μπορεί να υπάρξει ενότητα στον τόπο.

«Τέτοιες δηλώσεις δεν εξυπηρετούν την ενότητα» είπε ο κ. Φωτίου και πρόσθεσε ότι εφόσον ο Πρόεδρος έχει παράπονα, θα ήταν καλό να τα συζητήσει με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου ή του Ατυπου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Οικολόγοι: Ο Πρόεδρος βάζει αυτογκόλ στην ενότητα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας βάζει αυτογκόλ στην ενότητα, δηλώνει, με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

''Ατυχη, άκαιρη και απρόκλητη θεωρούμε την επίθεση – μετά χαρακτηρισμών – του Προέδρου Χριστόφια συλλήβδην κατά της αντιπολίτευσης. Ενα εικοσιτετράωρο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Παρασκευής, που θα ασχοληθεί με την τραγική κατάσταση των συνομιλιών ενόψει της συνάντησης της Νέας Υόρκης, το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν μια δήλωση του Προέδρου που να αποκαλεί όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου 'απάνθρωπους' '', προσθέτει.

Το Κίνημα αναφέρει, επίσης, ότι σε ένα μόνο σημείο θα απαντήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί, όπως προσθέτει, ''αν απαντήσουμε σε όλα τότε θα συμβάλουμε στο κλίμα διχόνοιας που ο ίδιος δημιουργεί''.

''Ναι, μπορεί η Κυβέρνηση Χριστόφια να θέλησε να επιλύσει προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια, όμως ταυτόχρονα δημιούργησε καινούργια προβλήματα που θα βασανίζουν τον τόπο και το λαό τα επόμενα 140 χρόνια. Στο κάτω – κάτω της γραφής δεν μας διαφεύγει ότι το κόμμα του Προέδρου κυβερνούσε αυτόν τον τόπο μαζί (ή με την ανοχή) με κάποιους τους οποίους αποκαλεί σήμερα 'απάνθρωπους'. Στη δική μας αντίληψη είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι, όλοι οι εκάστοτε κυβερνώντες και κυρίως οι σημερινοί'', καταλήγει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"