Σφοδρή επίθεση του Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ, από τη Ν. Αφρική

Η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στη Νότιο Αφρική, :«Θεωρώ το Ισραήλ απειλή, γιατί έχει ατομική βόμβα», προβλήθηκε με πηχυαίους τίτλους στις εφημερίδες της Τουρκίας, τονίζοντας ακόμη περισσότερο το αντι-ισραηλιτικό τουρκικό μένος.

Στην Πραιτόρια, όπου βρισκόταν χθες, ο Τούρκος Πρωθυπουργός έκανε μια ομιλία με θέμα την τουρκική εξωτερική πολιτική, σε εκδήλωση που οργάνωσε το Υπουργείο Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νότιας Αφρικής. Στη σκληρή, όπως χαρακτηρίζεται από τον τουρκικό Τύπο ομιλία του, ο Ερντογάν επέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αφήνοντας υπονοούμενα εναντίον Ρωσίας και Κίνας, που άσκησαν βέτο στις κυρώσεις εναντίον της Συρίας, αλλά και το Ισραήλ, λέγοντας ότι «βομβαρδίζει τις σήραγγες που έχουν σκάψει οι κάτοικοι της Γάζας για να μπορούν να περνούν τρόφιμα».

Οταν ο σύμβουλος της Ισραηλινής πρεσβείας, Γιάκοβ Φίνκελσταϊν, που παρακολουθούσε την ομιλία σχολίασε με παρέμβασή του ότι «από τις σήραγγες περνούν όπλα», ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε την εξής απάντηση: «Από τις σήραγγες εκείνες δεν χωράει να περάσει ατομική βόμβα. Από τις σήραγγες εκείνες δεν χωράνε να περάσουν ατομικά όπλα και βόμβες φωσφόρου.

Το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει τη Γάζα με βόμβες φωσφόρου. Η βόμβα φωσφόρου είναι όπλο μαζικής καταστροφής. Και η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής αποτελεί αδίκημα. Το Ισραήλ έχει ατομική βόμβα. Εγώ αυτή τη στιγμή θεωρώ το Ισραήλ ως απειλή για την περιοχή. Το Ισραήλ έχει πυρηνική βόμβα και ασκεί κρατική τρομοκρατία στην περιοχή».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"