Έκλεβαν αυτοκίνητα, άλλαζαν διακριτικά και τα πωλούσαν

Εξαφανίστηκαν 300 αυτοκίνητα από τις αρχές του χρόνου.- Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο Κύπριοι και δύο αλλοδαποί.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου δήλωσε πως η Αστυνομία εκτιμά ότι έχει εξαρθρώσει σπείρα, τα μέλη της οποίας έκλεβαν αυτοκίνητα, αλλοίωναν τα διακριτικά τους και μετά τα πουλούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες. 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Παπαγεωργίου είπε συγκεκριμένα ότι από τις αρχές του χρόνου παρατηρήθηκαν αρκετές κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία η Αστυνομία δεν μπορούσε να εντοπίσει. 

Οπως είπε, «η Αστυνομία με υπομονή και επιμονή, μεθοδικότητα και επαγγελματισμό, αλλά και συλλέγοντας στοιχεία και πληροφορίες και τελευταία θέτοντας υπό παρακολούθηση συγκεκριμένα πρόσωπα, χώρους, αλλά και οχήματα, διενέργησε συντονισμένη επιχείρηση, της οποίας ηγείτο το ΤΑΕ Αρχηγείου και στην οποία συμμετείχαν μέλη σχεδόν από όλες τις διευθύνσεις, τμήματα, μονάδες και υπηρεσίες της Αστυνομίας». 

Πρόσθεσε πως «στα πλαίσια της συντονισμένης επιχείρησης έγιναν τρεις έρευνες σε τρεις διαφορετικούς χώρους, στη Λευκωσία, στη Λεμεσό και στο Δάλι και αναμένεται να γίνουν και άλλες έρευνες στη βάση δικαστικών ενταλμάτων και έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα πέντε αυτοκίνητα». 

«Για δύο από αυτά», είπε, «έχουμε στοιχεία ότι είναι κλεμμένα, τα οποία αλλοιώθηκαν τα διακριτικά τους και όταν λέμε διακριτικά εννοούμε τον αριθμό πλαισίου, τον αριθμό μηχανής, αλλά και τον αριθμό εγγραφής του κάθε οχήματος. Εχουν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω την ώρα που έκαναν τις αλλοιώσεις τέσσερα πρόσωπα, δύο Ελληνοκύπριοι και δύο αλλοδαποί. Οπως έχω πει, έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα πέντε αυτοκίνητα και σωρεία άλλων τεκμηρίων, αλλά πέραν των τεκμηρίων που έχουν εντοπιστεί αναμένεται να εντοπιστούν και άλλα πολλά αυτοκίνητα».

Ερωτηθείς ως προς τον τρόπο δράσης των υπόπτων, ο Αρχηγός της Αστυνομίας εξήγησε ότι οι ύποπτοι φαίνεται ότι αγόραζαν καταρχήν κάποια αυτοκίνητα που είχαν εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα, με πολλαπλές ζημιές, που δεν ήταν συμφέρουσα η επιδιόρθωση των οχημάτων αυτών και στη συνέχεια έκλεβαν αυτοκίνητα της ίδιας μάρκας, του ίδιου μοντέλου και του ίδιου χρώματος. 

Συμπλήρωσε ότι «αφού τα έκλεβαν, έβαζαν στα κλεμμένα αυτοκίνητα τον αριθμό μηχανής, τον αριθμό πλαισίου και τον αριθμό εγγραφής των αυτοκίνητων που είχαν αγοράσει και τα οποία γι’ αυτούς δεν είχαν καμιά αξία».

«Με αυτό τον τρόπο παρουσίαζαν τα αυτοκίνητα ως γνήσια και τα πουλούσαν δυστυχώς σε ανυποψίαστους πολίτες. Η Αστυνομία διερευνά πολλαπλά και σοβαρά αδικήματα όπως είναι τα αδικήματα της κλοπής, της κλεπταποδοχής, της παράνομης κατοχής περιουσίας, της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσία προς διάπραξη πλημμελήματος, αλλαγή, προσαρμογή μετατροπή μηχανοκίνητων οχημάτων δίχως την άδεια τους εφόρου μηχανοκίνητων οχημάτων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλα παρόμοια αδικήματα». 

Είπε ακόμα ότι σήμερα όλοι οι ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με σκοπό την έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Σε ερώτηση εάν εκτιμά πως η Αστυνομία έχει στα χέρια της τον εγκέφαλο, ο κ. Παπαγεωργίου είπε: «Εκτιμούμε πως ναι, ωστόσο είναι πολύ πρόωρο να λεχθεί μετά βεβαιότητας κάτι τέτοιο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των αυτοκινήτων που έχουν κλαπεί από τις αρχές του χρόνου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως έχουν κλαπεί περίπου 300 οχήματα, σημειώνοντας πως βρέθηκαν αρκετά αποσυναρμολογημένα οχήματα στην κατοχή των υπόπτων, τα οποία θα διερευνήσουν, με στόχο να αποδείξουν τις υποθέσεις εντός των δικαστηρίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"