Επτάωρη συζήτηση στη Βουλή για το Πόρισμα, το απόγευμα της Πέμπτης

Το ΑΚΕΛ δεν διαφώνησε με την απόφαση της Σύσκεψης Αρχηγών

Την ερχόμενη εβδομάδα, σε ειδική συνεδρία του Κεφαλαίου Δ το απόγευμα της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συζητηθεί το πόρισμα της μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη της 11ης Ιουλίου στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, με απόφαση της Ατυπης Σύσκεψης Αρχηγών και Εκπροσώπων Κομμάτων, όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

«Ύστερα από αίτημα Κομμάτων και Βουλευτών θα εγγραφεί στο Κεφάλαιο Δ - γιατί η τελική απόφαση θα ληφθεί στην Ολομέλεια της Βουλής - το θέμα του πορίσματος της μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον Πόλυ Πολυβίου», είπε.

Πρόσθεσε ότι «η συζήτηση έχει συμφωνηθεί να διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη και να ολοκληρωθεί σε μία συνεδρία». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ομήρου είπε ότι «θα γίνει το πρωί συνεδρία για την νομοθετική εργασία, ούτως ώστε το απόγευμα και το βράδυ να συζητηθεί μέχρι εξαντλήσεως το θέμα του πορίσματος Πολυβίου».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο το ΑΚΕΛ συμφωνεί με τη διεξαγωγή συζήτησης ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι «δεν ενίσταται το ΑΚΕΛ, όχι».

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αυτό που υπήρξε είναι το αίτημα για εγγραφή στο Κεφάλαιο Δ του συγκεκριμένου θέματος, το τι θα πράξουν τα κόμματα είναι θέμα των κομμάτων», είπε.

Ερωτηθείς σχετικώς, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στη Βουλή, ο βουλευτής ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, απάντησε επίσης θετικά ότι το ΑΚΕΛ συμφωνεί στο να διεξαχθεί η συζήτηση.

Την εισήγηση για να εγγραφεί το θέμα στο Κεφάλαιο Δ προσυπογράφουν οι βουλευτές Αβέρωφ Νεοφύτου εκ μέρους του ΔΗΣΥ, Νεόφυτος Κωνσταντίνου εκ μέρους του ΔΗΚΟ, Γιώργος Βαρνάβα εκ μέρους του ΚΣ ΕΔΕΚ, Δημήτρης Συλλούρης εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ, Γιώργος Περδίκης εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.

Εκτός του πρόεδρου της Βουλής, του αναπληρωτή προέδρου ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, του Γενικού Γραμματέα ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού και του βουλευτή ΑΚΕΛ, Σταύρου Ευαγόρου στην Άτυπη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι πιο πάνω βουλευτές εκτός του κ. Κουλία.
. Σύμφωνα με τη Γραματεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, έχει ήδη διαμοιραστεί ο χρόνος που θα δοθεί στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Δημοκρατικός Συναγερμός και ΑΚΕΛ θα έχουν στη διάθεσή τους από δύο ώρες. Στο ΔΗΚΟ έχει παραχωρηθεί μία ώρα και δέκα λεπτά, στην ΕΔΕΚ σαράντα λεπτά και στο ΕΥΡΩΚΟ τριάντα λεπτά.

Τέλος, στον Βουλευτή Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη έχουν παραχωρηθεί είκοσι λεπτά, ενώ ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας θα έχει στη διάθεσή του δέκα λεπτά.

Εναπόκειται στα κόμματα να αποφασίσουν πώς θα κατανεμηθεί ο χρόνος του κάθε κόμματος και πόσοι Βουλευτές θα συμμετάσχουν στη συζήτηση.

Οπως δήλωσε μετά την Ατυπη Σύσκεψη Αρχηγών και Εκπροσώπων κομμάτων χθες το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, η Ολομέλεια θα συνέλθει πρώτα το πρωί για να ασχοληθεί με το νομοθετικό της έργο.

Το σώμα θα συνέλθει εκ νέου το απόγευμα για τη συζήτηση του πορίσματος Πολυβίου, ενώ η απόφαση που έχει παρθεί είναι να ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"