Ο Αρχιεπίσκοπος ανέλαβε Τοποτηρητής Κυρηνείας

Σύντομα προκηρύσσει εκλογές για πλήρωση του Θρόνου

Τοποτηρητής του Μητροπολιτικού Θρόνου Κυρηνείας έχει αναλάβει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ο οποίος σύντομα θα προκηρύξει τις σχετικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β, από της 2ας Οκτωβρίου 2011, ημερομηνίας θανάτου του Μητροπολίτη Κυρηνείας Παύλου, ανέλαβε ο ίδιος και Τοποτηρητής του χηρεύοντος Μητροπολιτικού Θρόνου Κυρηνείας, συμφώνως του Αρθρου 25 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας Κύπρου.

Με εγκύκλιό του, ο Κύπρου Χρυσόστομος εντέλλεται όπως κατά την εκκλησιαστική τάξη μνημονεύεται το όνομά του στις λειτουργίες και άλλες ακολουθίες στους ναούς της μητροπολιτικής περιφέρειας Κυρηνείας, μέχρι της κανονικής πληρώσεως του χηρεύοντος Μητροπολιτικού Θρόνου.

Σχετική με την πλήρωση του χηρεύοντος Θρόνου εγκύκλιο θα εκδώσει προσεχώς, όπως αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος και Τοποτηρητής του Θρόνου της Μητροπόλεως Κυρηνείας στην ανακοίνωσή του και θα καλεί το εκκλησιαστικό πλήρωμα της Μητροπόλεως Κυρηνείας να εκλέξουν το κατάλληλο πρόσωπο, συμφώνως των επικρατούντων εκκλησιαστικών κανόνων, για να αναλάβει τη διακυβέρνηση του Θρόνου αυτού. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"