Ο Έρογλου δηλώνει ότι θα συνεχίσουν τις έρευνες όπως και οι Ε/κ

Όπως συνεχίζουν αυτοί τις έρευνες θα τις συνεχίσουμε και εμείς, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου αναφερόμενος στην ερευνητική γεώτρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Ερογλου απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο της αναγόρευσής του στο Πανεπιστήμιο 18ης Μαρτίου του Τσανάκαλε της Τουρκίας σε επίτιμο διδάκτορα. Ερωτηθείς για τις έρευνες για φυσικό αέριο απάντησε: ''Απ'τη μια οι Ε/κ συνεχίζουν τις έρευνές τους και από την άλλη το Πιρί Ρείς στο όνομα της ΤΔΒΚ, με αρμοδιότητα που του δώσαμε, συνεχίζει τις σεισμικές του έρευνες. Ξέρετε ότι όπως έχουμε δικαιώματα σε εκείνα τα χώματα, έχουμε δικαιώματα και στον φυσικό υποθαλάσσιο πλούτο. Γι αυτό, όπως συνεχίζουν αυτοί τις έρευνες, θα συνεχίσουμε και εμείς''.

Σε ερώτηση για την επικείμενη συνάντηση στη Νέα Υόρκη ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι μπορεί να είναι και η τελευταία. ''Μπορούμε να το λύσουμε, δεν μπορούμε να το λύσουμε; Δεν είναι κάτι που εξαρτάται μόνο από μας. Πρέπει να έχει την ίδια βούληση και η άλλη πλευρά. Μπορώ να πω ότι μέχρι σήμερα δεν τους είδα να θέλουν και πολύ μια συμφωνία. Αλλά στο τέλος συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων''.

Σε ερώτηση για τα 2 εκ τουρκικές λίρες που έχει κατατεθειμένα σε λογαριασμούς του, ο Ντερβίς Ερογλου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να δικαιολογήσει και χαρακτήρισε φυσικό αυτό το ποσό για κάποιον που έχει δουλέψει 48 χρόνια στη ζωή του, 20 χρόνια σε μια κλινική και 19 ως ''πρωθυπουργός''. ''Σκεφτόμενοι το μέλλον μας ήμασταν υποχρεωμένοι να αποταμιεύουμε. Εχω 4 παιδιά και 5 εγγόνια. Θα μου πείτε αυτοί ας σκεφτούν τους συζύγους τους. Αλλά στο τέλος, είμαι μπαμπάς, είμαι παππούς. Σκεφτόμενοι το μέλλον των παιδιών μας και τα δικά μας γεράματα είναι δικαίωμά μας βέβαια να κάνουμε αποταμιεύσεις''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"