Καρογιάν: Ο Πρόεδρος να ζητήσει αναβολή της Τριμερούς

Και να μην αρχίσει τη διαδιακσία του «πάρε-δώσε»
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να μην δεχθεί να εισέλθει σε διαδικασία «πάρε – δώσε» και να ζητήσει από την Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών αναβολή της συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του χθες το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, δηλώνοντας ότι αυτό μπορεί να το κάνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ''επικαλούμενος τόσο την απουσία ουσιαστικής προόδου – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και την όποια ενημέρωση έχουμε - καθώς και την κορύφωση της τουρκικής αδιαλλαξίας, όσο και την αδυναμία για κατάλληλη προετοιμασία της ε/κ πλευράς λόγω της πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε''.

Ο κ. Καρογιάν είπε πως ''ενώ η θεσμική και πολιτική κρίση που σοβεί στον τόπο μας έχει ήδη προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στο ευρύτερο πολιτικό σύστημα με συνέπεια να έχει ουσιαστικά ατονήσει ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου, η διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό προχωρεί χωρίς να έχουμε οποιανδήποτε ουσιαστική ενημέρωση''.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες των τελευταίων ημερών, συνέχισε, οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων θα προχωρήσουν σύντομα σε διαδικασία «πάρε - δώσε».

Οπως εξάλλου έχει προγραμματιστεί, πρόσθεσε, στα τέλη Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη.

Ως λόγους για την αναβολή της τριμερούς συνάντησης και το όχι στη διαδικασία του ''πάρε-δώσε'', ο κ. Καρογιάν επικαλέστηκε την ''πολιτική κατάσταση και κρίση που βαθαίνει όλο και περισσότερο και δεν επιτρέπουν κατάλληλη συλλογική προετοιμασία και ουσιαστική συζήτηση για την ενδεδειγμένη τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί, αλλά και επειδή ουδεμία ουσιαστική πρόοδος έχει σημειωθεί στις απευθείας διαπραγματεύσεις''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"