Ο Πουργουρίδης στη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Προωθείται από άλλους, ενώ  η Κυπριακή Κυβέρνηση σιωπά. 

Ο τέως βουλευτής Χρήστος Πουργουρίδης προτείνεται και υποστηρίζεται  από το ΕΛΚ , τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες  για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, την ίδια ώρα που η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί σε σχετική ειδοποίηση του Συμβουλίου της Ευρώπης που εστάλη στο Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών από τις 22 Αυγούστου.

 Εκτός από τη στήριξη του Προέδρου του ΕΛΚ, κ. Μάρτενς, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών έχει επίσης ενδιαφερθεί για την υποψηφιότητα Πουργουρίδη, ενώ πηγές αναφέρουν ότι προς αυτή την κατεύθυνση κλίνει και ο Γερμανός ΥΠΕΞ εάν η υποψηφιότητα τυγχάνει στήριξης του Κυπριακού ΥΠΕΞ.
Το ίδιο ισχύει και για τον Επικεφαλή της Αντιπροσωπίας της Γαλλίας στη ΚΣΣΕ, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως θα εργαστεί σκληρά για την επιτυχή διεκδίκηση του υπό αναφορά αξιώματος Χρήστου Πουργουρίδη.

Σε επιστολή προς την ΥΠΕΞ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, η Βουλευτής Αθηνά Κυριακίδου καθώς και ο Φειδίας Σαρίκας καλούν την Υπουργό να πράξει το αυτονόητο και να στηρίξει την υποψηφιότητα εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης, κάτι το οποίο πρέπει να γίνει πριν την 31η Οκτωβρίου που λήγει η προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων.

Σε διαφορετική περίπτωση αυτή η μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο, για να διεκδικήσει ένα ψηλό αξίωμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καταλήγει στα σκουπίδια.
Πλέον η ευθύνη για το όλο θέμα βαραίνει την Κυπριακή Κυβέρνηση η οποία κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα σύμφωνα με την επιστολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κοινοποίηση των εκλογών για την συγκεκριμένη θέση έγινε εκ μέρους του Συμβουλίου της Ευρώπης προς την ΥΠΕΞ στις 22 Αυγούστου και έκτοτε δεν έχει ανταποκριθεί.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"