Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κυρηνείας


Εκοιμήθη τα μεσάνυχτα ο πανιερότατος Μητροπολίτης Κυρηνείας, Παύλος.
Ο μακαριστός νοσηλευόταν από τις αρχές Αυγούστου σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ιδιωτικής Κλινικής καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι το σκήνωμα του Μητροπολίτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα αύριο, Δευτέρα, από τις 8.00πμ, στην εκκλησία Απ. Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου θα τελεστεί και η κηδεία στις 2μμ.
Της κηδείας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, συμπαραστατούμενος από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Η ταφή θα γίνει σε οικογενειακό τάφο στη Λάρνακα.
Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος γεννήθηκε στη Λάρνακα την 21η Νοεμβρίου 1945.
Μετά την αποφοίτησή του από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και το Παγκύπριο Γυμνάσιο, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά και το 1972 αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1977 έλαβε υποτροφία από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος για μετεκπαίδευση στον κλάδο της Ιστορίας και Θεολογίας της Λατρείας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το 1985 αναγορεύθηκε από το εν λόγω Πανεπιστήμιο, Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας.
Το 1993 ανέλαβε καθήκοντα Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας και το 1994 εξελέγη Μητροπολίτης Κυρηνείας.
Αντιπροσώπευσε την Εκκλησία της Κύπρου στη δίκη των Ψηφιδωτών της Κανακαριάς και συμμετείχε ως μέλος αντιπροσωπειών της Εκκλησίας σε διάφορους διαχριστιανικούς διαλόγους τόσο στην Κύπρο όσον και στο εξωτερικό.

Θλίψη από Ν. Αναστασιάδη
Τη βαθύτατη λύπη του Δημοκρατικού Συναγερμού για τον αδόκητο θάνατο του Μητροπολίτη Κυρηνείας Παύλου, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της παράταξης Νίκος Αναστασιάδης προσθέτοντας ότι ο αείμνηστος Μητροπολίτης ήταν ένας ιεράρχης με έντονες θέσεις στα εθνικά θέματα.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε «τη βαθύτατη λύπη της παράταξης για το θάνατο του αειμνήστου Μητροπολίτου Κυρηνείας. Ηταν ένας ιεράρχης με έντονες τις θέσεις βεβαίως στα εθνικά θέματα. Πολλές φορές υπήρξε και διαφωνία αλλά πάντα σεβαστή» είπε.

Οπωσδήποτε, συνέχισε «αναγνωρισμένη η άδολη προσπάθεια και οι αγώνες του για να δει την πόλη και την επαρχία της Κερύνειας να ελευθερώνεται και να ζει κάτω από συνθήκες μιας ευρωπαϊκής πόλης αλλά και επαρχίας». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"