Θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας

Την ώρα που αξιοποιεί κατά το δυνατόν τις επίσημες ανακοινώσεις της Κομισιόν για το πρωτογενές πλεόνασμα και την βιωσιμότητα του χρέους η ηγεσία της ΝΔ παρεμβαίνει στην εσωτερική διένεξη που ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες των μειονοτικών διατηρώντας στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το θέμα.

Μετά την ανακοίνωση από την Eurostat ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 3,4 δις ευρώ ο κ. Σαμαράς έκανε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι: «Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος, πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η Ελληνική Οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων. Απομακρυνόμαστε σιγά σιγά από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας».

Το ελληνικό κυβερνητικό επιτελείο θα συνεχίσει να προβάλλει την επίτευξη του πλεονάσματος σε συνδυασμό με την έξοδο στις αγορές όπως και την διανομή του κοινωνικού μερίσματος ως επιχείρημα ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και μπαίνει σταδιακά σε φάση ανάκαμψης και ανάπτυξης. Εκτιμά δε ότι η προοπτική αυτή σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που όπως λένε “θα βάλει την χώρα σε περιπέτειες” θα πιάσει τόπο στους ψηφοφόρους και θα φανεί στην κάλπη των ευρωεκλογών. Την επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πιστοποίηση του πλεονάσματος ανέλαβε ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος ανέφερε ότι «με το πλεόνασμα και την επιστροφή στις αγορές, βγαίνουμε από την κρίση και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Κάποιοι, όμως, λυπούνται αντί να χαίρονται και προέβλεψε ότι «όλοι όσοι ήταν εναντίον όλης αυτής της στρατηγικής θα πιεστούν από τα αποτελέσματα των εκλογών».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν πάντως κ. Κόνορ αναφερόμενος στην επόμενη βοήθεια στην Ελλάδα είπε ότι η συζήτηση θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2014 ενώ πρόσθεσε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο υπό την προϋπόθεση να συνεχιστεί η ίδια πολιτική.

Ενώ όμως προβάλλει μπορεί την επιτυχία της οικονομική πολιτικής το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την ανάστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ. Με παρεμβάσεις της εκπροσώπου της ΝΔ κ. Άννας Ασημακοπούλου ζητά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει την υποψηφιότητα για την ευρωβουλή του κ. Δημήτρη Χριστόπουλου ο οποίος μίλησε για “συμπαγή τουρκική μειονότητα”. Κατά την άποψη της ΝΔ οι θέσεις του κ. Χριστόπουλου ανοίγουν θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης. Η ηγεσία της ΝΔ εκτιμά ότι τόσο ο χειρισμός της υποψηφιότητας της κας Σαμπιχά όσο και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μειονοτικό ζήτημα έχουν πολιτικό κόστος για την Κουμουνδούρου και αποθαρρύνουν πιθανούς ψηφοφόρους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"