Καταστροφική η διεξαγωγή εκλογών στην Ουκρανία


O επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ έκρινε σήμερα ότι θα είναι "καταστροφική" η διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών που έχουν προγραμματισθεί για την 25η Μαΐου στην Ουκρανία, εν μέσω της εξέγερσης των φιλορώσων στο ανατολικό τμήμα της χώρας.


"Πιστεύω ότι το να οργανώσει κανείς μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς να έχει βρει πεδίο συνεννόησης με την Ανατολή και το Νότο (σ.σ. τους ρωσόφωνους) της Ουκρανίας είναι πολύ καταστροφικό για την χώρα", δήλωσε ο Λαβρόφ στο τηλεοπτικό δίκτυο RT.

"Θα έπρεπε να ξεκινήσουν διασφαλίζοντας ότι όλες οι ουκρανικές περιφέρειες νιώθουν καλά, ότι η φωνή τους ακούγεται και ότι συμμετέχουν, ότι δεσμεύονται σε αυτή τη διαδικασία σε μια βάση ισότητας", προσέθεσε ο ίδιος.

Οι προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματισθεί για την 25η Μαΐου στην Ουκρανία προκειμένου να προκύψει μια νόμιμη κυβέρνηση από τις κάλπες μετά την αποπομπή, στα τέλη του Φεβρουαρίου, του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έπειτα από ένα κίνημα διαμαρτυρίας που διήρκησε 3 μήνες και κατέληξε σε ένα λουτρό αίματος, αλλά και την απώλεια της χερσονήσου της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε στη Ρωσία.

Οι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας απαιτούν τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος για την "ομοσπονδοποίηση".

Αυτή η επιλογή ή ακόμη και η προσάρτηση στη Ρωσία, υποστηρίζεται από τη Μόσχα που επιδιώκει επίσης να υπάρξουν εγγυήσεις για "τα νόμιμα συμφέροντα" των ρωσόφωνων περιοχών στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της χώρας πριν από -ή το αργότερο- την 25η Μαΐου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"