Πολύ νωρίς για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις


Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων βρίσκεται στο στάδιο κατά το οποίο έχουν κατατεθεί οι αρχικές θέσεις των δύο πλευρών και είναι πολύ νωρίς για να αναμένεται πρόοδος δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.


Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ωστόσο ότι αποτελεί πρόοδο το γεγονός ότι έχει επαναρχίσει ο διάλογος με ένα περίγραμμα στο οποίο πρέπει όλοι να επικεντρωθούν.

Ο ΠτΔ αναφέρει επίσης ότι υπάρχει απόσταση στις θέσεις των δύο πλευρών αλλά και μεγάλη απόσταση των θέσεων που καταθέτει η τ/κ πλευρά σε σχέση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Υποδεικνύει ότι είναι λανθασμένη η εντύπωση που δόθηκε από την τ/κ πλευρά ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στο στάδιο πάρε - δώσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η προώθηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μπορεί να δημιουργήσει νέα δυναμική στη διαδικασία.

Ο ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης συνέχισε και χθες τις επαφές του με τον τ/κ διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο κ. Μαυρογιάννης είχε φιλική συνάντηση με τον κ. Οζερσάι ενώ συναντήθηκε και με εκπρόσωπο των ΗΕ για σκοπούς προετοιμασίας της σημερινής νέας συνάντησής τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"