Πολύ νωρίς για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις


Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων βρίσκεται στο στάδιο κατά το οποίο έχουν κατατεθεί οι αρχικές θέσεις των δύο πλευρών και είναι πολύ νωρίς για να αναμένεται πρόοδος δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.


Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ωστόσο ότι αποτελεί πρόοδο το γεγονός ότι έχει επαναρχίσει ο διάλογος με ένα περίγραμμα στο οποίο πρέπει όλοι να επικεντρωθούν.

Ο ΠτΔ αναφέρει επίσης ότι υπάρχει απόσταση στις θέσεις των δύο πλευρών αλλά και μεγάλη απόσταση των θέσεων που καταθέτει η τ/κ πλευρά σε σχέση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Υποδεικνύει ότι είναι λανθασμένη η εντύπωση που δόθηκε από την τ/κ πλευρά ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στο στάδιο πάρε - δώσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η προώθηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μπορεί να δημιουργήσει νέα δυναμική στη διαδικασία.

Ο ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης συνέχισε και χθες τις επαφές του με τον τ/κ διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο κ. Μαυρογιάννης είχε φιλική συνάντηση με τον κ. Οζερσάι ενώ συναντήθηκε και με εκπρόσωπο των ΗΕ για σκοπούς προετοιμασίας της σημερινής νέας συνάντησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου