Fitch: Σε αρνητική παρακολούθηση


Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings διατήρησε την Τρίτη τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου, σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης (Rating Watch Negative - RWN ) .


Τα καλυμμένα ομόλογα της τράπεζας, τα οποία οι Fitch αξιολογούν με «B», είχαν τοποθετηθεί σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης από τον οίκο στις 28 Μαρτίου του 2013. Σημειώνεται ότι ο οίκος αξιολόγησης έχει τοποθετήσει την Τράπεζα Κύπρου στην κατηγορία «περιορισμένης χρεοκοπίας» (Restricted Default).

Αιτιολογώντας την απόφασή του να διατηρήσει υπό καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τον αντίκτυπο που θα έχει η τρέχουσα οικονομική συγκυρία στην απόδοση του χαρτοφυλακίου ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων της τράπεζας, καθώς και στην πορεία της ίδιας της τράπεζας.

«Η αξιολόγηση των καλυμμένων ομολόγων παραμένει ευάλωτη σε ενδεχόμενη επιδείνωση του χαρτοφυλακίου ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων. Επιπρόσθετα, υποβάθμιση της ανώτατης δυνατής αξιολόγησης της Κύπρου κάτω από «Β», η αξιολόγηση των καλυμμένων ομολόγων θα μπορούσε να υποβαθμιστεί και αυτή με τη σειρά της», σημειώνει.

Οι Fitch αναμένουν να λάβουν απόφαση σε σχέση με την αξιολόγηση RWN των καλυμμένων ομολόγων, μόλις ολοκληρώσουν την αξιολόγησή της απόδοσης του χαρτοφυλακίου ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων της Τράπεζα Κύπρου και υπάρχει μεγαλύτερη ορατότητα για την πορεία της ίδιας της τράπεζας, όπως σημειώνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"