Η υπόθεση Δρομολαξιά ενώπιον του Κακουργιοδικείου


Αρχίζει σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου, που θα συνεδριάσει στη Λάρνακα, η δίκη για την υπόθεση της αγοράς από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, Τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά.


Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, στις 14 Μαρτίου, οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ εμπλεκομένων στην υπόθεση ζήτησαν από το Δικαστήριο χρόνο για ανάγνωση των χιλιάδων εγγράφων που τους δόθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι οκτώ (επτά φυσικά πρόσωπα και μία εταιρεία) δηλαδή οι Ευστάθιος Κιττής, τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, Χαράλαμπος Τσουρής, τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη  χρόνο μέλος του Δ.Σ. της CYTA, Ορέστης Βασιλείου, Διευθυντής της CytaVision και τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, Γιάννης Σουρουλλάς υπάλληλος της CYTA,  Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του Κτηματολογίου, Εταιρεία Polleson Holdings Ltd, Βενιζέλος Ζαννέτος, στέλεχος του ΑΚΕΛ και Αντώνης Ιωακείμ, επιχειρηματίας και μέτοχος της εταιρείας Wadnic Trading Ltd.

Σημειώνεται ότι οι 28 συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση περιλαμβάνουν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση, απάτη, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δωροληψία από οικείους δημόσιους αξιωματούχους, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους και εκβίαση.

Όλα τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2009 – 2013.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;