Συνεχίστε την πολιτική λιτότητας


Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε τη Δευτέρα την Πορτογαλία να συνεχίσει την πολιτική της δημοσιονομικής λιτότητας, ώστε να μπορέσει να εξέλθει από το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης, χωρίς "δίχτυ ασφαλείας".

"Είναι σαφές ότι ένα προληπτικό πρόγραμμα θα παρέχει περισσότερες εγγυήσεις και ασφάλεια", είπε ο κ. Μπαρόζο σε Πορτογάλους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, εάν η Πορτογαλία είναι σε θέση να εξέλθει του προγράμματος στήριξης, χωρίς δίκτυ προστασίας, "θα ήταν καλύτερο για όλους ", σημείωσε ο πρώην Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.
 
Ο υφιστάμενος Πορτογάλος Πρωθυπουργός Pedro Passos Coelho δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Πορτογαλία θα συνεχίσει την πορεία λιτότητας μετά και τη λήξη τον ερχόμενο Μάιο του προγράμματος οικονομικής διάσωσης ύψους 78 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, η χώρα θα περιμένει μέχρι τον Απρίλιο για να αποφασίσει κατά πόσον θα ζητήσει ή όχι μια προληπτική πίστωση από το νέο ταμείο διάσωσης της ΕΕ, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Ο κ. Μπαρόζο είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει όποια απόφαση λάβει η Πορτογαλία.
Ωστόσο, σημείωσε ότι μια καθαρή έξοδος από το σχέδιο διάσωσης θα μπορούσε να διευκολυνθεί αν υπήρχε μια ευρεία πολιτική συναίνεση για συνέχιση της βελτίωσης των δημόσιων οικονομικών, καθώς αυτό θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη των αγορών και τη μείωση του κόστους δανεισμού.

Τον περασμένο μήνα η Τρόικα ζήτησε από όλα τα κόμματα της Πορτογαλίας και τους πολίτες να στηρίξουν τα μέτρα λιτότητας για "μερικά χρόνια".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"