Μαθητές αγόρασαν μηνιαίες κάρτες λεωφορείων


Μαθητές αγόρασαν μηνιαίες κάρτες για τις μετακινήσεις τους με λεωφορείο στο ποσό των 15 ευρώ, διότι όπως αναφέρθηκε από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων «δεν υπήρχε χρόνος για να τυπωθούν νέες κάρτες των 10 ευρώ», δηλώνει, σε ανακοίνωση της,  η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών.


Η Επιτροπή, σχολιάζοντας, όπως σημειώνει, δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και  δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, ότι η εφαρμογή του νέου κομίστρου των 10 ευρώ για τις μετακινήσεις των μαθητών με λεωφορείο, θα γίνει από την 1η Απριλίου, παρόλο που το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου από τα μέσα Φεβρουαρίου, αναφέρει ότι οι  μαθητές που μπορούσαν και πήγαν χθες να αγοράσουν κάρτες μηνιαίες , τις αγόρασαν 15 ευρώ.

«Η δικαιολογία που δόθηκε από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων ήταν ότι δεν υπήρχε χρόνος για να τυπωθούν νέες κάρτες των 10 ευρώ, λες και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι παλιές με τη νέα τιμή. Εμείς οι οργανωμένοι γονείς της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών εκφράζουμε την απογοήτευση μας για την συμπεριφορά των κυβερνώντων για ακόμα μια φορά και λέμε ότι η κοροϊδία των μαθητών και των γονιών συνεχίζεται χωρίς τελειωμό», προστίθεται.

Οι αρμόδιοι, συνεχίζει η Επιτροπή, όφειλαν να ενημερώσουν τον κόσμο και να μην δημιουργούν ψεύτικες εντυπώσεις ότι το μέτρο θα είχε άμεση εφαρμογή.

«Με τη συμπεριφορά τους οι κυβερνώντες έδειξαν ότι οι προσβολές και ο εμπαιγμός απέναντι στους μαθητές και τους οργανωμένους γονείς αλλά και απέναντι στους Βουλευτές και τους θεσμούς συνεχίζονται. Θεωρούμε ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων οφείλει να δει το θέμα των εξαιρέσεων των μαθητών των Τεχνικών Σχολών καθώς και των περιφερειακών Λυκείων και Γυμνασίων όπως και των μαθητών από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"