Ανάπτυξη των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς


Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνει σήμερα τις επαφές του στην έδρα του ΟΗΕ, με αξιωματούχους του ΟΗΕ και μόνιμα μέλη του Συμβουλίου, ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.


Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με το Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέφρι Φέλτμαν, καθώς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γραμματείας και μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών «ο Βοηθός ΓΓ Φέλτμαν συναντήθηκε με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, διαπραγματευτή και αντιπρόσωπος του Ελληνοκύπριου ηγέτη, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού».

«Συζήτησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων και την πορεία προς τα εμπρός, μετά την έναρξη των που συμφωνήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι ο κ. Φέλτμαν συνεχίζει να εμπλέκεται με σημαντικούς συνομιλητές και να ανταλλάσσει μαζί τους απόψεις για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, ο κ. Μαυρογιάννης ανέπτυξε τις θέσεις της ε/κ πλευράς για την κατάσταση στο Κυπριακό και την πορεία των συνομιλιών.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι ο διάλογος έχει εισέλθει στην ουσία, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος που θα πρέπει να διανυθεί.

Ο κ. Μαυρογιάννης, σύμφωνα πάντα με την ίδια πληροφόρηση, ανέπτυξε επίσης τη χρησιμότητα και την ώθηση που θα δώσει η αλλαγή του παιγνιδιού, κάνοντας σύντομη περιγραφή της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σήμερα το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στον ΟΗΕ, ο κ. Μαυρογιάννης θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και το Σάββατο θα μιλήσει στο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"