Όλο και περισσότεροι θέλουν ανεξαρτησία από τη Μ. Βρετανία

Ο αριθμός των πολιτών που σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία έχει αυξηθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χτες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από την εταιρεία ICM, το ποσοστό των Σκωτσέζων που σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας ανήλθε στο 39 τοις εκατό, σημειώνοντας αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων, σε σχέση με τα αποτελέσματα έρευνας που είχε διεξαχθεί τον περασμένο μήνα. Ο αριθμός των πολιτών που καταψηφίζουν τη διάσπαση με τη Μεγάλη Βρετανία μειώθηκε στο 46 τοις εκατό έναντι του 49 τοις εκατό τον Φεβρουάριο, αναφέρεται στην έρευνα στην οποία έλαβαν μέρος 1.010 άνθρωποι.

Η βρετανική κυβέρνηση αγωνίζεται σκληρά προκειμένου να μη γίνει διάσπαση, με το επιχείρημα ότι οι δύο πλευρές θα έχουν περισσότερα κοινά οφέλη εάν παραμείνουν ενωμένες. Από την άλλη, οι εθνικιστές της Σκωτίας υποστηρίζουν ότι μία ενδεχόμενη διάσπαση θα δώσει στο έθνος την οικονομική ελευθερία να ευημερήσει.

«Η σημερινή δημοσκόπηση μπορεί να ερμηνευτεί καλύτερα ως μια επιπλέον απόδειξη ότι το «Όχι» έχει περιοριστεί, ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμα να υποθέσουμε ότι το «Όχι» έχει μειωθεί πολύ κατά τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Τζον Κέρτις, σύμβουλος της εταιρείας κοινωνικών ερευνών, Scotcen.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα