Κινεζικό αεροσκάφος εντόπισε ύποπτα αντικείμενα


Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσονται οι έρευνες για το χαμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines, η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, όταν και απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.


«H Κίνα ενημέρωσε τη Μαλαισία και την Αυστραλία ότι ένα κινεζικό αεροσκάφος εντόπισε ένα μεγάλο αντικείμενο στο νότιο Ινδικό ωκεανό που μπορεί να σχετίζεται με το εξαφανισμένο Boeing» σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. «Τα αντικείμενα φαίνονται να είναι λευκά και τετράγωνα» πρόσθεσε το Xinhua, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Πρόσθεσε πως θα γίνει περαιτέρω ανάλυση προκειμένου να επιβεβαιωθεί κατά πόσον το ύποπτο αντικείμενο σχετίζεται με το αεροσκάφος 777 της Malaysia Airlines.
Πάντως, οι νέες ελπίδες, που προέκυψαν το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδος), όταν ένας γαλλικός δορυφόρος κατέγραψε εικόνες αντικειμένων να επιπλέουν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, φαίνεται πως ήταν και πάλι φρούδες, καθώς από τη Μαλαισία λένε τώρα ότι, τελικά, επρόκειτο για «ήχους πιθανών αντικειμένων στην επιφάνεια της θάλασσας, που κατέγραψαν τα ραντάρ».

Eν τω μεταξύ, κινέζικα και ιαπωνικά αεροσκάφη προστέθηκαν τη Δευτέρα στη διεθνή επιχείρηση αναζήτησης του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών.

Σε μια συγκεκριμένη περιοχή, στη θάλασσα μεταξύ της Αυστραλίας και της Ανταρκτικής, φέρεται πως έχουν εντοπιστεί από δορυφόρους μεγάλα αντικείμενα, ωστόσο οι ομάδες αναζήτησης δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τα ανακτήσουν.

Ένα θαλάσσιο κομμάτι 2.500 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Περθ είναι το σημείο που πιθανόν θα είχε συντριβεί το αεροπλάνο εάν συνέχιζε να πετά έως ότου εξαντληθούν τα καύσιμά του.

Βάσει εικόνων που έχουν σταλεί από κινεζικούς και πρόσφατα γαλλικούς δορυφόρους, η περιοχή αναζήτησης έχει περιοριστεί σε 59.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης.

Πάντως, παρά το ότι το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, έκανε λόγο για «αξιόπιστα στοιχεία», οι έρευνες -μέχρι στιγμής- δεν έχουν επιφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γουόρεν Τρας, δήλωσε ότι τα στοιχεία από τον γαλλικό δορυφόρο δείχνουν πως η θέση των αντικειμένων βρίσκεται σε διαφορετική θέση από αυτή που είχε υπολογιστεί βάσει προηγούμενων στοιχείων. Σύμφωνα με τα δεδομένα από τον γαλλικό δορυφόρο, η περιοχή αναζήτησης φέρεται πως είναι 850 χιλιόμετρα βόρεια από αυτή που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες.

«Δεν είναι στην περιοχή που είχε χαρακτηριστεί ως το πιο πιθανό σημείο όπου βρίσκεται το σκάφος», δήλωσε ο Τρας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC, προσθέτοντας ότι πρέπει να εξετάσουν όλες τις εκδοχές.

«Βασιζόμαστε, υποθέτω, σε οποιαδήποτε πληροφορία βοηθά στις προσπάθειές μας να βρούμε το μέρος όπου θα επικεντρώσουμε τις έρευνές μας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"