Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν - Αναστασιάδη


Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που βρίσκεται στη Χιλή, συμμετέχοντας στις τελετές με την ευκαιρία της ορκωμοσίας της Προέδρου της χώρας, επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία, το Κυπριακό κι άλλα θέματα.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, οι δύο άνδρες συζήτησαν «θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία”.

«Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν σθεναρή υποστήριξη προς την κυριαρχία της Ουκρανίας και την εδαφική της ακεραιότητα εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων και διαβουλεύθηκαν πάνω σε βήματα για να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση της κατάστασης και ειρηνική επίλυση».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, «ο Αντιπρόεδρος καλωσόρισε τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 6 Μαρτίου, τα οποία στέλνουν ισχυρό σήμα πως οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας στην Κριμαία είναι απαράδεκτες».

Η συζήτηση κάλυψε και το Κυπριακό, όπου ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν «επιδοκίμασε την έναρξη των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών συνομιλιών για την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης στο Κυπριακό και επαναβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ στην υπό κυπριακή ιδιοκτησία διαδικασία, υπό την αιγίδα της αποστολής καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"