Απαγορεύτηκε διαφήμιση του AKP


Την απαγόρευση μετάδοσης συγκεκριμένης πολιτικής διαφήμισης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αποφάσισε χθες βράδυ το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) της Τουρκίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος απείλησε με κατάργηση του σχετικού νόμου.


Πρόκειται για διαφήμιση η οποία άρχισε να μεταδίδεται από τα τουρκικά τηλεοπτικά μέσα μία μέρα μόλις πριν την απαγόρευση και είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, καθώς πρόκειται για μια διαφήμιση υπερπαραγωγή με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι τρέχουν ανάμεσα σε τζαμιά και υπό τον ήχο της προσευχής από όλες τις γωνιές της πόλης για να προστατεύσουν την τουρκική σημαία.

Σήμερα θα πρέπει να επικυρώσει την απόφαση και το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK). Το αίτημα για απαγόρευση της διαφήμισης υπέβαλε ο δικηγόρος του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) Κουρσάτ Εργκούν ο οποίος υποστήριξε ότι σε μια πολιτική διαφήμιση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν θρησκευτικές εκφράσεις με στόχο να αγγίξουν τον λαό, ούτε και να χρησιμοποιείται η τουρκική σημαία με εικαστικό τρόπο.

Η αντίδραση του Τούρκου Πρωθυπουργού στην απόφαση ήταν άμεση: "Κι εμείς θα ακυρώσουμε αυτό. Θα ακυρώσουμε τον νόμο". Σε ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο Β, ο Τούρκος Πρωθυπουργός απάντησε ότι κάτι έχουν σκεφτεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα