Τέταρτη ημέρα αγωνίας για τους 239 αγνοούμενους


Οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.


Οι Αρχές της Μαλαισίας απέστειλαν πλοία προκειμένου να ερευνήσουν συντρίμμια που φέρεται πως είχαν εντοπιστεί στην επιφάνεια της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, μετέδωσε το δίκτυο Ειδήσεων Bloomberg.

Η περιοχή στην οποία πραγματοποιούνται οι έρευνες βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της παραθαλάσσιας πόλης Βουνγκ Τάου του Βιετνάμ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας, Λάι Σαν Ταν. Στην περιοχή έχουν σταλεί βιετναμέζικα πλοία για να ερευνήσουν αυτό που φαίνεται πως είναι μεταλλικά κομμάτια, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με την ενημέρωση στο Ανόι της επιτροπής έρευνας και διάσωσης.

Ομάδες διάσωσης από 9 χώρες πραγματοποίησαν έρευνες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τα στενά της Μαλάκας, μετέδωσε το BBC, καθώς η Κίνα έκανε έκκληση στη Μαλαισία να εντείνει τις προσπάθειες ανεύρεσης του αεροσκάφους.

Μετά από τρεις ημέρες αναζήτησης, οι έρευνες δεν έχουν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της Μαλαισίας.

Ένα αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας θα ενταχθεί στην αναζήτηση, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κι. Είπε ότι το αεροπλάνο P3 Orion της πολεμικής αεροπορίας έχει ήδη απογειωθεί από τη Νέα Ζηλανδία και αναμένεται να φτάσει το απόγευμα της Τρίτης.

Τουλάχιστον 30 αεροσκάφη και 40 πλοία χτενίζουν τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δήλωσε χτες ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, Ζουλκιφέλι Ζην, εκτός από τα βιετναμέζικα πλοία και τα αεροπλάνα που έχουν αναπτυχθεί εντός των χωρικών υδάτων του Βιετνάμ.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει στείλει στην Κουάλα Λουμπούρ μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να βοηθήσει στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 154 Κινέζοι.

Ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, γενικός διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, δήλωσε ότι η ακτίνα αναζήτησης στην περιοχή θα διπλασιαστεί σε 100 ναυτικά μίλια ανοιχτά του βουνού Ιγκάρι της Μαλαισίας, όπου υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με το αεροσκάφος.

«Ο στόχος μας να βρεθεί το αεροσκάφος θα ενταθεί», είπε σημειώνοντας ότι οι αρχές απέκλεισαν την πιθανότητα η μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που εντοπίστηκε την Κυριακή να προερχόταν από το αεροσκάφος.

To Boeing 777-200 αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τα ξημερώματα του Σαββάτου και η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του. Έντονοι είναι οι φόβοι ότι συνετρίβη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ο Αζαρουντίν είπε ότι η Μαλαισία ψάχνει όλες τις πλευρές προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στην εξαφάνιση του αεροπλάνου, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας για αεροπειρατεία, αφότου ένας αξιωματούχος δήλωσε πως αυτό μπορεί να έκανε στροφή πριν εξαφανιστεί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Μαλαισίας, Γενικός Επιθεωρητής Καλίντ Αμπού Μπακάρ, ανακοίνωσε ότι έχει καθοριστεί η πραγματική ταυτότητα ενός εκ των επιβατών που επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος με κλεμμένα διαβατήρια.

Ανάληψη ευθύνης από κινέζικη οργάνωση 
Την ώρα που τα σενάρια γύρω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών που χάθηκε από τα ραντάρ με 239 επιβαίνοντες, είναι ανοιχτά, δημοσίευμα υποστηρίζει ότι κινεζική οργάνωση βρίσκεται πίσω από την υπόθεση.
Η άγνωστη Ταξιαρχία Κινέζων Μαρτύρων, φέρεται πως έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα σε Κινέζους δημοσιογράφους στο οποίο υποστήριζε ότι ευθύνεται για την εξαφάνιση του αεροπλάνου, χωρίς ωστόσο να παρέχει περαιτέρω στοιχεία για την πτήση MH370.
Στη συνέχεια, αναφέρεται πως ο αποστολέας γράφει: «Εσείς σκοτώνετε έναν από την ομάδα μας, τότε εμείς σκοτώνουμε 100 ως αντίποινα».
Παρόλα αυτά οι τοπικές αρχές της Μαλαισίας ισχυρίζονται πως το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάποια αρρωστημένη φάρσα και επομένως ούτε η οργάνωση να υφίσταται, ούτε να κρύβεται κάποιο μέλος της πίσω από την υπόθεση του αεροσκάφους.
Αντιθέτως, λέγεται πως η επιστολή είχε σκοπό να προκαλέσει εντάσεις ανάμεσα στους Ουιγούρους και τους Κινέζους Χαν, λίγες ημέρες από το αιματηρό περιστατικό με την επίθεση με μαχαίρι σε κινεζικό σιδηροδρομικό σταθμό, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 29 ανθρώπων.
Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών δήλωσε πως το email εστάλη από ανώνυμη υπηρεσία, η οποία είναι δύσκολο να εντοπιστεί.
Στις ΗΠΑ οι φωτογραφίες και τα βιομετρικά στοιχεία

Όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, οι αρχές της Μαλαισίας που συγκέντρωσαν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ κατά κύριο λόγο, έδωσαν όλα τα στοιχεία στις υπηρεσίες ασφαλείας στων ΗΠΑ. Εκεί πρόκειται να εξεταστούν και τεθούν προς διασταύρωση, ενώ οι φόβοι πως τρομοκρατικό χτύπημα κρύβεται πίσω από την «εξαφάνιση» του μοιραίου Boeing των malaysia Airlines εντείνονται.

Πρόκειται για φωτογραφίες και βιομετρικές πληροφορίες που αφορούν στους δύο επιβάτες που εξακριβωμένα πλέον επιβιβάστηκαν στην πτήση ΑΗ370 με κλεμμένα διαβατήρια, αλλά και στοιχεία που αφορούν άλλους «ύποπτους» επιβάτες.

Εξετάζεται ακόμη η ταυτότητα ενός ατόμου γνωστού ως «κύριος Άλι», που φέρεται να είναι αυτός που έδωσε τα εισιτήρια στους επιβάτες με τα κλεμμένα διαβατήρια.

Επτά πρόσωπα πίσω από την τραγωδία 
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης το θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 777 των «Malaysia Airlines» που χάθηκε από τα ραντάρ μόλις μία ώρα μετά από την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ τα ξημερώματα του Σαββάτου, μεταφέροντας 239 επιβάτες!

Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον για τρίτη ημέρα σήμερα, με τους συγγενείς και φίλους των επιβατών να αγωνιούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

Ήδη από χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες από αγνοούμενους επιβάτες, ενώ σήμερα υπάρχει και επιπλέον, νέο υλικό.

«Θα εξετάσουμε όλον τον κατάλογο των επιβατών. Δεν θα ερευνήσουμε μόνο αυτούς τους τέσσερις ανθρώπους, αλλά όλους όσοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο», δήλωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν.

«Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες. Δεν μπορούμε να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Επικεντρωνόμαστε στην ανεύρεση του αεροσκάφους», επισήμανε, προσθέτοντας ότι έχουν κινητοποιηθεί οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες των ενδιαφερόμενων χωρών.

Ένα δίχρονο αγοράκι, ένα ερωτευμένο νεαρό ζευγάρι Γάλλων, ένας αμερικανός που εργαζόταν στην IBM στην Κουαλά Λουμπούρ, ένας 33χρονος διπλωμάτης του υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου και Βιομηχανίας της Μαλαισίας που είχε πάρει τριετή μετάθεση στο Πεκίνο, ένα άλλο ζευγάρι που είχε «οργώσει» όλο τον κόσμο με το αεροπλάνο... είναι μόνο μερικές από τις τραγικές φιγούρες των 239 επιβατών της πτήσης MH370.

Moheng Wang - Μόλις 2 ετών

Ήταν το πρώτο του ταξίδι. Οι γονείς του, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί του στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, θέλησαν να ταξιδέψουν για λίγο καιρό, να κάνουν διακοπές, προκειμένου να εισπνεύσει το μωράκι τους λίγο καθαρό αέρα, μακρυά από την πόλη. Ο πατέρας του Rui Wang,  εργαζόταν σε αμερικανική εταιρεία στο Πεκίνο, ενώ η μητέρα του εργαζόταν σε εταιρεία λογισμικού.



Hadrien Wattrelos, (17) - Zhao Yan, (18): Τα ερωτευμένα Κολεγιόπαιδα!

«Je t'aime» (I love you - Σ'αγαπώ) έγραφε η λεζάντα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας των δύο ερωτευμένων παιδιών με καταγωγή από την Γαλλία, την οποία είχε ανεβάσει στην σελίδα του Κολεγίου και στο Facebook τον Ιούλιο του 2013 ο 17χρονος, Hadrien Wattrelos. Οι δυο τους φοιτούσαν στο Γαλλικό Σχολείο του Πεκίνου. Σύμφωνα με αναφορές από ξένα μέσα, στο αεροσκάφος επέβαιναν η Laurence Wattrelos, 52, και η Ambre Wattrelos, 14, που πιθανώς να είναι η μητέρα και η αδερφή του.



Zaharie Ahmad Shah (53)
Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον Captain Zaharie Ahmad Shah από τη Μαλαισία, τον πιλότο της πτήσης MH370. Ο 53χρονος, που φοίτησε στο παλαιότερο αγγλικό σχολείο της Μαλαισίας, το Penang Free School ξεκίνησε να εργάζεται στις μαλαισιανές αερογραμμές το 1981 και μετράει 18.365 ώρες πτήσης, δηλαδή θεωρείται ένας χειριστής με πολύ μεγάλη εμπειρά.

Όπως φαίνεται από τα προφίλ που διατηρεί σε μερικά social media, o πιλότος είχε πάθος με τα αεροπλάνα και είχε μάλιστα κατασκευάσει και εξομοιωτή πτήσεων για Boeing 777.



Philip Wood: Ο ισχυρός της IBM

Ο Philip Wood είναι ένας υπέροχος άνθρωπος», γράφει στη σελίδα της στο Facebook η πρώην σύζυγος του 51χρονου άντρα, ζητώντας την ίδια ώρα να μην «κανιβαλιστεί» το πρόσωπό του. O Wood εργαζόταν, σύμφωνα με τα ξένα μέσα, στην IBM στην Κουαλά Λουμπούρ. Η οικογένειά του μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, αναφέροντας: «Ο Philip Wood είναι άνθρωπος του Θεού και ο λόγος του πάντα έσταζε μέλι... Νοιαζόταν για όλο τον κόσμο και αγαπούσε πολύ την οικογένειά του. Η καρδιά μας πονά, όπως και πολλών άλλων ανθρώπων που είχαν δικούς τους μέσα στο αεροσκάφος. Ο 51χρονος παλιότερα ζούσε στο Πεκίνο, σύμφωνα με τους Times, ενώ έχει δύο γιους που κατοικούν στο Τέξας.



Muktesh Mukherjee (42) - Xiaomo Bai (37): Οι διακοπές χωρίς τα παιδιά...

Το ζευγάρι βρίσκεται επίσης, ανάμεσα στους αγνοούμενους της πτήσης. Έχει δύο παιδιά, τα οποία όμως δεν ταξίδευαν μαζί τους. Σύμφωνα με τη σελίδα της συζύγου στο Facebook, οι δυο τους βρίσκονταν σε διακοπές. Το σπίτι τους είναι στο Πεκίνο, εκεί όπου η Bai σπουδάζει Ξένες Επιστήμες.


Ο 33χρονος διπλωμάτης, Mohamad Sofuan Ismail

Ο 33χρονος Mohamad Sofuan Ismail, διπλωματικός σύμβουλος του υπουργείου Διεθνούς Εμπορίου και Βιομηχανίας της Μαλαισίας, είχε πάρει τριετή μετάθεση στο Πεκίνο. Ο πατέρας είχε ενδοιασμούς και δεν ήθελε ο γιος του να δεχτεί αυτή τη θέση. Όπως σχολιάζει σήμερα «πλέον δεν μπορώ να κάνω τίποτα, παρά μόνο να προσευχηθώ».


Robert - Catherine Lawton: Το ζευγάρι που λάτρευε τα ταξίδια...


Στη δημοσιότητα δόθηκε και η φωτογραφία των Robert και Catherine Lawton από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, που ταξίδευαν μαζί με τους φίλους τους Mary και Rodney Burrows. Όλοι όσοι τους γνώριζαν μιλούν για ένα ζευγάρι που είχε πάθος με τα ταξίδια, κάτι που είχαν μεταδώσει και στις δύο κόρες τους.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"